Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/salominakletva

Marketing

Teške odluke



Koliko puta u zivotu nas cekaju takvi trenutci.A mrzim odluke....pogotovo one teske...Lazem..mrzim i lake..Obicno se nekim cudom pretvore u teske. Kao da su cekale negdje iza kantuna da se opustim . Pa me zaskoce..Onak s guza...Bezobrazno. Bez da stignem u(z)dahnuti.

A ne volim biti zaskakivana,ako na to nisam spremna. Valjda se zato i zovu teske..a i nezgodne,,,,pa jos i odluke.Nije to sad kao biraj hoces li toplo ili hladno mlijeko.To je nesto zbog cega mijenjas ne samo svoj svijet,vec svijet ljudi koji su, htjeli to oni ili ne, dio tvoga zivota.

I sto ako donesem krivu odluku,ne poslusam vecinu? Ili ju poslusam...a odluka ispadne kriva....Na kraju pod obavezno ,za sve ?

Bas mrzim odluke. Zasto ne postoji kocka koja se baca,pa ako ispadne 6tica (koliki je % na koliko bacanja,a da budem zadovoljena....odlukom)ne moram misliti..Ili carobni novcic...Glava -pismo !

Bih li bila zadovoljna glavom? Ili bih zazmirila i slagala da je pismo? A onda se pojela znajuci da lazem...Shit....Mrzim...i odluke izmedju ostalog ....


Citiram :

Kako i kakve odluke donosimo u svakom trenutku našeg života? Bez obzira koliko bile odluke bitne, i koliko iste uticale na daljnji slijed našeg i tuđih života, svaka naša odluka koju donosimo je uvijek na vazi i provjeri. Naš unutarnji kontrolni sistem reagira ne samo u trenutku donošenja bilo kakve odluke, već i u začetku i toku misaonog procesa, reagira na odgovarajući kontrolni način.

Činjenica je da navedeni kontrolni sistem, odnosno moralna specifična težina nas pojedinaca, bitno varira od jednog do drugog pojedinca, ali i oscilira i pojedinačno, u odnosu na dob, trenutno raspoloženje i neke druge uvijete koji su prisutni u momentu razmišljanja ili aktivnog djelovanja po donesenoj odluci.

Već u ovisnosti, koliko je svatko od nas "uspješan" u slušanju vlastitog kontrolnog sistema, čija snaga frekvencija je u bitnoj ovisnosti od naše moralne specifične težine, mi smo pojedinačno zadovoljni ili nezadovoljni svojim životom, odnosno donesenim pojedinačnim odlukama u toku života.


Polazeći od gore navedenih postavki, odgovor na postavljeno pitanje BITI ILI NE BITI, morao bi biti relativno jednostavan.

Image Hosted by ImageShack.us


Živiš život na osnovama ostvarenih osobnih moralnih kriterija, i za pretpostaviti je da ćeš ostvariti miran i sretan život.


Post je objavljen 09.10.2006. u 14:04 sati.