Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/bure

Marketing

Pozdrav svima!

Alo ekipa, šta ima novog? Evo ja se odlučija vratit u blogerske vode! Malo san bija izgubija volju ovo priko lita! Bilo mi je previše vruće za mislit, a nisan ima vrimena, šta se ono kaže ni za otić u zahod, od posla! :-) ¨Olinta¨, fala Bogu, plovi ... Još je uvik u dobrom stanju! Motor, koji mi je odnia najviše živaca radi ka sat! Kupija san i nove pajete ... Ovoga lita se na njemu vozilo stvarno raznoliko društvo i mogu van reć, svi su bili oduševljeni! Još da mi Jure nije slomija jarbolet sve bi bilo idealno! :-) a štaš, Jure ka Jure ... Evo, mogu van se pofalit da san kupija i digitalni fotoaparat pa san napravija nekoliko slika od zadnje đite! To je bilo ovu prošlu nedilju kad smo ja i Prgi išli u Slatine di Branko ima vikendicu, bilo je stvarno lipo vrime ...
Image Hosted by ImageShack.us
Prgi se uživija ka da je kapetan, gušta je ka prasac, a meni je malo i dosadilo kormilarit, pa neka mu bude ...

... došli smo negdi za po ure u Slatine i privezali se na glavni mul! Jel tako da je ¨Olinta¨ prava lipotica? :-) Mogu van reć da san stvarno previše navezan na nju!

... tamo nas je dočeka Branko i malo nan pokaza misto i svoju vikendicu! Misto je stvarno lipo i mogu van reć da mi nije jasno kako prije nisan tamo bija s obzirom da je tako blizu! Ime Slatine je nastalo od riječi ¨slatina¨, šta znači izvor. Priča se da je na otoku u staro doba postojalo više izvora sa ¨boćastom¨ vodom (izvorska poluslana voda). Ime sela Slatine prvi put spominje trogirski povjesničar Lucić, koji navodi, da su se stanovnici Velog Polja (Kaštela) bježeći pred Turcima u vrijeme pada tvrđave Klis (1537. godine) povukli na otok Čiovo ¨te tako povećali stanovništvo Slatina, Žedna i Okruka¨. Po tome se zaključuje, da je selo Slatine i prije postojalo, jer se ovdje izričito govori o ¨povećanju stanovništva¨ ...
... odma smo otišli skrnut kavu u najbliži kafić, ja san bija gladan pa san naručija i čevape! Zamislite, donija mi ih je u kantunu od kruva i to ne sve ... jedan mu je negdi ispa dok ih je peka pa mi ga je naknadno donija, a bili su i sirovi, katastrofa! Neću ih više nikad ist, stvarno su mi se zgadili ... inače sve ostalo je bilo O.K. a pogled iz kafića je stvarno savršen!

... taj dan je bila utakmica Hajduk-Dinamo pa su svi mlađi mištani žurili na utakmicu, a među njima i Branko pa smo odma krenili nazad u Split da šta prije stignemo! Meni i Prgiju nije bila neka priša jer smo odlučili gledat utakmicu doma ... a je se Branko uživija, gori je od Prgija, odma ga je odlučija kupit ... a to van je tako sa ¨Olintom¨ nije lako ostat indiferentan! :-)

Ništa, za nazad smo išli puno brže jer san mu očistija propelu od školjki, tako da nan je tribalo nekih 20 minuti! A stvarno nas je poslužilo i vrime, prava bonaca, ka ulje!

Na poljudu je već sve kuvalo tako da se nisan puno zadržava u lučici, a i nije bila potriba jer ¨Olinta¨ je u najboljim godinama ... :-)
Image Hosted by ImageShack.us

POZDRAV!


Post je objavljen 07.10.2006. u 07:47 sati.