Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vehementno

Marketing

//{progresivni tango = napredak života.

Sluša se: Gotan Project - albums: Lunatico ; La Revancha del Tango
thnx Ljubi (poosa:*) i Cimeru kome je cimer došao, ali svejedno snimamo film Cimer koji nikad nije došao.

životni ritam. tango. opčinjeni strašću oprezno koračamo prema velikom finalu. svatko od nas u određenim životnim situacijama ima svoj finale. osvojivši ga, kreće na drugi. dok ga ne finalizira. i tako se okreće. dosadno, zar ne? i bilo bi da nema strasti. tango. tango života. oduzima suhoparnosti mogućnost djelovanja i brine se da sve to ima smisla. s pravom dozom začina. onako kako mi to najviše volimo. a i kuhanje je umijeće. ni previše ni premalo. eeeee. a kuhati je znanje. kuhati život.
no, nekome je piće dovoljno. i za njega potrebna im je uvijek jedna kuna. kuna tu, kuna tamo i boca vina u grlu. to je njihova strast. kriva, ali strast. neopravdana. kao i mnoge koje se bezobrazno jave i nestanu. ali pustimo sad to i vratimo se u realnost. surovu i sirovu. gnjecavu i gnojnu. i ne, ovo nije priča o događajima u baraci do 5b. ovo je priča o poznatim zagrebačkim žicarošima. jedan od njih je neprikosnoveni i ultimativno jedini šumski čovjek. zašto ultimativno jedini? e pa zato jer, dok ostali zagrebački žicari imaju tipičan line: "ej stari, imaš kunu" ili pak spominjanje zdravlja ako mu daš kunu, a da ne govorimo o onima koji traže 2, pa čak i 10, naš šumski čovjek svoje je žicanje podignuo na neku novu razinu. obrazovao se čovjek i pročitao bonton i nakon napornih sati vježbanja njegov je nastup slijedeći: obično počinje umiljatim mahanjem preko cijelog parkinga i uzvicima dodvoravnja kao što su "prijatelju", "care" ili "majstore" (čini mi se da sam čuo i imena raznih močnih i mističnih bića kojima je svrha podignuti mišljenje o samom sebi i izazvati reakciju "da, ja sam taj moćnik i baš ću mu zato dati kunu). slijedi brzi hod prilikom kojeg uspostavlja očni kontakt s žrtvom i tranformira svoju facu u sad-puppy-face-theme. i onda slijedi govor: "prijatelju, nemoj se ljutit.bez ljutnje"(zaključio sam da mu je to najdraža rečenica). i nastavlja: "jel znaš što su pijanci?"(ovime pokušava prikazati svoj realnost i izraz "jebiga,priznajem, pijanac sam, ali barem ti ne pokušavam mazati oči nekakvim zdravljem ili tko-zna-čim nego pijanac sam i treba mi kuna da se razbijem").i onda ključno:"jel imaš možda nešto sitno?za nas, pijance"(neupućeni bi u ovom trenutku mogli pomisliti da se radi čak i o nekoj udruzi).
i kako onda ne cijeniti taj trud.

ovo je i dokaz koliko je trenutno zanimljivo u zagrebu.
je li posrijedi (koja glupa riječ, kava srijeda??wtf??) naša neinventivnost, neznanje ili možda inercija ali nikako da se u zagrebu napokon i zabavimo. osim kina ne preostaje nam ništa nego sjediti na bankini uz cestu pored jednog kluba na savi i uz poglede prema nemoguće guglasto velikoj gužvi razmišljati šta dalje. zato, prijedloge molim (jel tu sad ide upitnik ili točka. točka se ne shvaća ozbiljno kao upitnik iako konstatacija nikako nije za upitnik-ostavljam vama na izbor, e da.i napravite neki tulum, najbolji oblik zabave).
možda bismo sjedeći i mi trebali početi žicati. neeeee. pa nikad nećemo biti dobri kao šumski. a i mi više volimo kuhano. tango.

Post je objavljen 05.10.2006. u 02:23 sati.