Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izradabloga

Marketing

IZRADA BANNERA

Možda još ne znate što je banner? To je ikona ili skčica koja označava vaš blog ili neku drugu web stranicu. Vaši prijatelji ga uz pomoc koda mogu kopirati na svoj blog. I tako samo jednim klikom na tu sličicu uči na vaš blog. Pa pogledajmo kako se radi banner:

Sigurno imate PAINT ili neki drugi program za crtanje na kompu. Za pocetak uzmite neke dimenzije koje će odrediti veličinu vašeg bannera. Moj savjet je da to ne bude neki ogoroman banner već neki normalne veličine npr. 152x100. Kada odredite dimanzije počnite sa crtanjem. Na njega napišite link svog bloga ili stavite neku fora sliku koja će vas označavati. Dajte mašti krila i napravite ga što originalnije i upečatljivije! U redu, kada ste gotovi sa crtkanjem i pisanjem. Jako je bitno da banner spremite u JPG. formatu!!! Opet odete na neku stranicu koja uploada slike kao npr. imageshack. Ovaj puta kopirate onaj kod kod kojeg piše: Direct link to image
Sada sljedi kodiranje...

KORISTITE OVAJ KOD:




Naravno bezveze bi bilo da taj banner imate samo na vašoj stranici jer vam ne bi uopće služio. Zato napravite tablicu u kojoj će se nalaziti taj kod. Onda će ostali blogeri moći staviti taj banner na svoju stranicu. Fora zar ne? Pa evo koda za tablicu:



To je cijela priča! Good luck sa izradom bannera...


Post je objavljen 04.10.2006. u 18:49 sati.