Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mothernorth

Marketing

Ved buens ende - Na nogama?

26.03.05 Carl-Michael Eide je pao (ili se bacio) s petog kata na inferno festival afterpartyju..Dugo se njegovo stanbje nije poboljsavalo no poslje par operacija stanje mu se poboljsalo i prije dva-tri mjeseca se vratio doma.
Odlucio je ponovno okupiti svoj band Ved Buens Ende inace jedne od pionira i ponajboljih avant-garde/postblack metal bandova.


"Obviously I can't play drums now. I'm paralysed in my ankles and feet (luckily not from the waist). So I focus solely on guitar these days. It's nice to finally have only one instrument to entertain. Rather than practising two instruments (drums/guitar), playing them equally shabby, I play one instrument better.“

U band je kao bubnjar primljen Einar Sjursø(Lamented Souls, Beyond Dawn, Infernö). Bassist je trebao biti Plenum iz Virusa, no iz privatnih razloga ne moze biti clan. Njihov prvi bassist Skoll je prezauzet svojim motorima (uh) i ima posla sa Arcturusom.
Image Hosted by ImageShack.us
Yusaf "Vicotnik" Parvez - guitar, vocals (Dødheimsgard, Code)
Carl-Michael "Czral" "Aggressor" Eide - guitar, vocals (Aura Noir, Cadaver Inc, Dødheimsgard, Infernö, Virus (Nor), Satyricon, Ulver)
Einar "Esso" Sjursø - drums (Beyond Dawn, Infernö, Virus (Nor), Lamented Souls)
ex- Skoll-Bass (Arcturus,Ulver)

VBE planiraju nastupati live s materijalom sa Written in waters-a i Virusovog „Carheart“ albuma (band einara,czarla i plenuma koji sviraju avant-jazz metal). Novi material VBE-a razlikuje se od onoga sa WiW-a, ali neka obiljezija su zadrzana (zid zvuka gitare,nekonvencialno bibnjanje i setanje basa). Demo snimke pjesama mogu se naci na njihovom My Space stranici (http://myspace.com/vedbuensende).

Inace Ved Buens Ende je meno najbolji avantgardni band koji se oslanja na jazz utjecar, neobicne ritmove i disonance (za razliku od Arcturusa ili Lux Occulta koji su vise teatralni ili pak elektronicki i slicno), uz njih stoji i Fleurety koji su nazalost neaktivni.

Album „Written in waters“ je dosad njihov jedini album koji se odlikuje drasticnim pomakom od black metala ali ipak zadrzava dosta tehnickih komponenti (istrzavanja, blastbeatovi) koji su u principu totalno iskrivljeni, nekad pisani u neprirodnim mjerama, a nekad pak u najobicnijoj 4/4 mjeri ,kako god bilo tada (malo vise nego sada) zvucalo je kompletno neobicno novo i neotkriveno (kao sto je Ulver pomaknuo granice ambienta i eksperimentalne elektronike na visu razinu,van uobicajenih standarda repeticije i „monotonije“).
Pjevanje na albumu je koncipirano da se ne podudara u potpunosti (govorim o tonalitetu i sl.) s glazbom koja je ionako disperzirana,disonantna,pomalo aritmicna do mjere da se sve cini ludjacki savrseno ukomponirano (sto u biti i skoro jest). Album je puno tezi za progutat od Fleuretyevog „Min tid skal komme“ , cak do razine da sam cuo misljenje kako je to kakofonija i neujednacena svirka, sto u biti ne moze bit tocno jer je takvu glazbu tesko raditi (istodobno zvuci disonantno, raspadnuto, ali u drugi mah ritmicki skladno – vrsta atonaliteta).

Doccekat novi album VBE ne mogu docekati a sada pokusavam nabaviti Czarlov drugi band Virus koji je slican ali opet toliko razlicit od VBE-a. PO onome sto sam sad cuo za ljubitelje avantgarde je album obavezan.

Image Hosted by ImageShack.us
virus:
Czral (Carl-Michael Eide) : Guitars, vocals (Ved Buens Ende, Dødheimsgard, Cadaver Inc, Infernö, Aura Noir, Satyricon, Ulver)
Plenum (Petter Berntsen) : Bass (Audiopain, Ved Buens Ende)
Esso (Einar Sjurso) : Drums (Lamented Souls, Beyond Dawn, Infernö, Ved Buens Ende)

Vicktonicov band (http://www.myspace.com/codeblackmetal) je isto navodno fenomenalni black ( onostrani) pa ako ga itko ima molio bi da JAVI!!!



Post je objavljen 03.10.2006. u 21:09 sati.