Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/furuna

Marketing

VOLIMO LI IH PODJEDNAKO?

DJECA- NAŠE NAJVEĆE BLAGO!
Kad je u obitelji više od dvoje braće ili sestara, uvijek postoji konkurencija.Vječita je tada borba za naklonost roditelja, no to redovito završava tako da se netko od njih osjeća zapostavljenim, ne samo od roditelja nego i od ostale braće i sestara.Česte su pritom svađe, plač, a ponekad i natezanja i tuče.
Kako da se roditelji postave prema tome?
Sjetite se reakcije prvog djeteta kad ste mu objasnili da će dobiti sestru ili brata. Javio se strah da ćete ga ostaviti i zapostaviti, koji ponekad prerasta u ljubomoru i mržnju prema novorođenčetu. Uostalom, malo i ima pravo.
Dotad je imalo svu vašu ljubav, a sada je odjednom mora s nekim dijeliti.MySpace Layouts

No s vremenom problemi nestaju i ostaju samo male, uobičajene razmirice.
ALI!! Ako se roditelji odluče na treće dijete - nastat će nevolje.MySpace Layouts
Beba dovodi do toga da ono srednje ostaje zapostavljeno i postaje ljubomorno. Sestra ili brat bili su mu uzor, uživalo je u igri s njima, a sad je samo. Ljubomorno je na novorođenog, a ljuto na starijeg brata ili sestru.
Nije mu lako. ŠTA NAPRAVITI?
Jako je teško naći pametno rješenje. Koliko god da čovjek ima djece nikad nema pravila kako riješiti tu ljubomoru. Mislim da je najvažnije , nikako ne praviti razliku i voljeti ih sve jednako , a ako ih ima više zašto se svi zajedno ne bi brinuli o najmlađem- onda će se i ono srednje osjećati važnim i potrebnim.

Post je objavljen 27.09.2006. u 22:18 sati.