Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fusbal

Marketing

euro 2012

Delegacija Europske nogometne federacije, koja je stigla u inspekciju hrvatsko-mađarske kandidature za domaćinstvo EP 2012., boravila je u Splitu i izrazila zadovoljstvo viđenim.

UEFA-ina inspekcija je u poglavarstvu grada nazočila projekciji filma o rekonstrukciji stadiona Poljud i drugim planovima za obnovu grada do 2012. Potom su članovi delegacije obišli stadion Hajduka, gdje im je projektant objekta iznio svoje viđenje rekonstrukcije ovog stadiona.

Član UEFA-ine delegacije Giorgio Marchetti novinarima je izjavio da je Split vrlo lijep grad, te da su vrlo zadovoljni onim što su vidjeli. "Prezentacija u Poglavarstvu grada, vezana za planove obnove, bila je izuzetno uvjerljiva i uspješna", rekao je Marchetti.

Na upit novinara kakve su šanse da Hrvatska i Mađarska dobiju organizaciju EP 2012., diplomatski je izjavio da na takvo pitanje sada ne može dati odgovor. Dodao je da će u svakom slučaju njihovo izvješće Izvršnom odboru UEFA-e biti pozitivno jer su zadovoljni svime što su do sada vidjeli u Hrvatskoj, te da su oduševljeni Splitom.

Zoran Cvrk, projekt-menadžer hrvatsko-mađarske kandidature, novinarima je izjavio kako je njegov dojam da je delegacija UEFA-e impresionirana onime što je vidjela u Zagrebu i Splitu. Nakon obilaska hotela Lav, ugledni gosti krenuli su put Rijeke.

UEFA-ina inspekcija će u nepuna tri dana obići potencijalne gradove domaćine - Zagreb, Rijeku, Split i Osijek, a nakon toga će svoj rad nastaviti u Mađarskoj. U ponedjeljak je delegacija Europske nogometne federacije boravila u Zagrebu, gdje se susrela s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.


Post je objavljen 26.09.2006. u 22:57 sati.