Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crazyblond

Marketing

Pa gdje je otišao ovaj jebeni svijet????

Ljudi moji,lijepo mi je bilo ko klinki slušati mamine priče o vremenu kada sam bila u njenom trbuhu.
Ona i tata su me toliko išćekivali,jer nije stara mogla zatrudnjeti.
Tata se nadao curicu,jako ju je htio i dobio ju je.
No ipak bi bili jako sretni i sa dječakom
Nije im bilo važno oću li imati smeđe,plave ili zelene oči,plavu,crnu ili smeđu kosu....bilo im je važno da se rodim zdrava sa svih 20 prstiju na rukama i nogama.
A,pošto je ovaj svijet poludio,pruža vam se mogućnost da si odaberete spol djeteta.
Zakaj bi bilo žensko-moraš patiti na nju da ju netko ne sulije il ne znam kaj,neka bude muško,jako i staloženo,jek jebe okolo....
Jedina pozitivna stvar je da začeto dijete može spasiti neko bolesno...
Pročitajte članak koji sam pronašla pod nazivom "DIZAJNIRAJTE SVOJE DIJETE" pa malo prokomentirajte....

Image Hosted by ImageShack.us

Gotovo polovica američkih klinika za umjetnu oplodnju omogućuje parovima da izaberu spol embrija koji će se usaditi u ženu. Parovi iz Kine i Kanade upravo radi toga dolaze u SAD.

Selekcija po spolu, bez ijednog medicinskog razloga, prošle je godine provedena u 9 posto slučajeva prilikom analize embrija, utvrđeno je tijekom prve veće studije.

Još jedna kontraverza – pomaganje roditeljima da dobiju dijete koje će biti donor koštane srži za liječenje starijeg djeteta koje je teško bolesno nudi se u 23 posto klinika, iako se u 2005. to dogodilo u samo 1 posto slučajeva analize fetusa.

"U većini slučajeva to se radi kako bi se izbjegle teške bolesti", rekao je dr. William Gibbons, voditelj klinike za umjetnu oplodnju u Baton Rougeu.

Međutim, javljaju se i slučajevi "dizajniranih beba", tj. traže se fetusi s određenim poželjnim karakteristikama poput spola.

"Ako je istina, to je već veliki problem", rekao je prof. etike sa Sveučilišta Boston George Annas. "Ovo nije tehnika bez rizika", rekao je komentirajući oplodnju in vitro, koja može potaknuti rizične trudnoće s blizancima ili još više djece. Mislim da liječnik ne može tako nešto učiniti pacijentu."

Istraživanje je vodila Susanna Baruch, odvjetnica s Johns Hopkins University's Genetics and Public Policy Centera u Washingtonu uz pomoć stručnjaka s područja reproduktivne medicine. Upit je poslan u 415 klinika za oplodnju, no odgovore je poslalo tek njih 190.

Pitanja su bila vezana uz predimplantantsku genetičku dijagnostiku (PGD), koja se može provoditi kao dio in vitro oplodnje. Kod PGD-a se uzima stanica od 3 do 5 dana starog embrija i podvrgava genetskoj i kromosomskoj analizi.

Prošle godine u SAD-u se kod svakih 20 in vitro oplodnji provodio 1 postupak PGD-a. U dvije trećine slučajeva razlog je bio otkrivanje abnormalnosti koje bi onemogućile normalan razvoj i zdravu trudnoću, a u 12 posto slučajeva PGD je korišten da bi se otkrili poremećaji gena poput onog koji uzrokuje cističnu fibrozu.

Većina stručnjaka analizu fetusa provela bi tek ako je riječ o drugom djetetu, a neki ni u kom slučaju.

No jedan liječnik misli drukčije. "Tako provodimo vrlo željenu uslugu. Činimo ljude sretnima", rekao je dr. Jeffrey Steinberg, direktor Fertility Institutesa, koji ima klinike u Los Angelesu, Las Vegasu i u Guadalahari u Meksiku.

Mnoge zemlje zabranjuju PGD ili ga koriste samo kod ozbiljnih nasljednih bolesti. Mnogi upravo zato iz Kine ili Kanade putuju u SAD.


Post je objavljen 24.09.2006. u 20:23 sati.