Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Ovaj grad ima previše novca

Ovaj grad nema metro, fali tunel ispod Sljemena i obilaznica oko obilaznice, isto i podno grijanje na Trgu, a totalna je šteta što herojska nadogradnja Dinamovog stadiona još nije gotova. Ali, to ćemo sve uskoro. Nakon toga na red dolaze škole, bolnice, vrtići i knjižnice i knjige. Rekao bi profesor Vadovec, reda mora biti, pa je tako i s listom naših prioriteta. Ceste smo već proširili, tramvajske pruge produžili, Bundek je uređen, a lopoči na Jarunu istrijebljeni. A imamo i besplatan prijevoz za školarce, besplatne udžbenike, pomoć penzićima, porodiljske naknade i sve. Baš s porodiljskim naknadama tučemo ostatak Hrvatske do nogu. Pogledajte npr. Rijeku i Opatiju i Rovinj: tamo se rodiš i nikome ništa. Plus, pomažemo Dinamu, doduše, za sada skromno. To ćemo malo podebljati i sad kad se Nowotny ozlijedio možda kupimo Materazzija. I Nanbudo institut smo pomogli, jedino što su nanbudo-gurui prodali plac Konzumu jer im je trebao keš.
E, sad, meni je to sve malo čudno. Mislim, svatko normalan želi da se sredi promet i vidi se da je puno napravljeno. Također, nitko normalan nema ništa protiv toga da se pomogne bebama, školarcima i penzićima. Ali: država nema novca, školstvo i zdravstvo nemaju, Kosoričino ministarstvo nema, Mirovinski fond je u komi... i baš zato bebe i penzići i trebaju pomoć.
Kako to da jedino Gradu novac viri iz svih džepova?
Može biti da je prirez previsok. Jer, kad bi 18% bilo knap, zar bi gradonačelnik snatrio o Tunelu i drugim Semiramidinim vrtovima? I kad bi bilo na knap zar bi onda holding (inače osnovan radi "racionalizacije") mogao imati glasnogovornika s plaćom od 17000 kuna? To je inače skoro kao 4 plaće profesora u školama. Nagradno pitanje: vrijedi li rad glasnogovornika baš toliko? (Usput, glasnogovornik je Nenad Ivanković, ali bez veze je da sad o njegovom liku i djelu). Nagradno potpitanje: kako ocjenjujete dosadašnji rad glasnogovornika?
Još jedno pitanje: jeste li vidjeli u ljetnim mjesecima na cestama koje vode iz grada plakate "Sretan put i ugodan odmor želi vam vaš gradonačelnik"? Je li nas netko pitao da to platimo? Ili biste radije svoje goste ispratili (ako baš mislite da su plakati bolji od ćevapa) plakatom, ma kako majušnim, sa svojim vlastitim potpisom? Ako da, onda vjerojatno niste pobornik tunela ispod Sljemena i Manchester&Arsenal Uniteda iz Maksimira.
18?

Post je objavljen 22.09.2006. u 00:11 sati.