Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rottweiler

Marketing

Šepanje - upomoć! (možda vam naše iskustvo pomogne)

Orka mi je počela odjednom naglo šepati pa smo posjetili veterinara. Iako ima 2,5godine posumnjali smo prvo u panostitis (nešto niže sam pisala već o toj bolesti) koji se javlja obično u velikih pasa u fazi razvoja do 1.5 godine starosti, a nešto rjeđe i kod starijih pasa. No pregledi kod veterinara i slike RTGa pokazali su da je sve u najboljem redu sa kostima i zglobovima. Posjetili smo nekoliko veterinara, a do dijagnoze nikako nismo mogli doći. Nerijetko su nam pripisivali Rymadil tablete protiv bolova (koje samo djeluju protuupalno, ali ne rješavaju trajno problem, a k tome su teške i za želudac) i nastojali prodati raznorazne proizvode i to bez postavljene dijagnoze. Ljuti na veterinare i proučavajući sve moguće podatke po našim i stranim internet stranicama, došli smo do zaključka sami da bi se moglo raditi o običnom istegnuću tetive (no, smatram da bi veterinar to trebao znati prepoznati i dati nam dijagnozu, a ne nam magliti oči) i raspitali se što poduzeti po pitanju šepanja što psu ne bi moglo škoditi i što bi pomoglo rješavanju problema dugoročno i preventivno.
Tako smo kupili Royal Canine Mobility supprot hranu koja služi jačanju i obnavljanju hrskavice i vezivnog tkiva i ublažava upalne procese (košta cca 600kn) i Narural Wealth Flex-a-min kompleks tablete (cijena je 100kn, to su humane tablete koje se mogu davati i psima), a sadrže glukozamin i kondroitin (pri kupnji se posavjetujte s apotekarom jer ja psu od 42kg dajem 1 tabletu dnevno, a manji psi bi trebali ovisno o težini uzimati manje).
Kombinacija te vrste dehidrata i tableta pomogli su nam u roku od tjedan dana. Orka je do tad vrlo jako šepala, a nakon tjedan dana već najnormalnije.
Ako imate sličan ili isti problem, probajte sa Royal Canine mobility support hranom i Flex-a-min tabletama…u svakom slučaju ne može škoditi psu, a možda vam baš to pomogne.

Post je objavljen 20.09.2006. u 09:57 sati.