Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/annie

Marketing

Ako može Vlatka Pokos, zašto ne bi mogla i krava?

Jao. Znam da sam se u prošlom postu potiho oprostila s blogom. mah Znam i da sam rekla da više neću, ne mogu, nemam vremena, što li već mogu uzeti kao razuman argument za oproštaljku, ali moram napraviti jedan presedan i upoznati vas s čudesnim svijetom jednog web-sitea. party

Naime, hrvatski je sajberspejs od nedavno proširen za jedan vrlo edukativan i praktičan site: o njezi i rezidbi papaka kod krava!!

Image Hosted by ImageShack.us

Prvo što se logično pitate kad ste pročitali naziv sitea jest: Zašto uopće trebati rezati papke vaših krava?

Evo da vam odmah odgovorim!
- papci su biološki pokazatelj u životu krave
- ne želite da vam krava šepa
- ne želite da vašu kravicu boli noga
- ne želite da zbog toga ima druge posljedice na zdravlje, i konačno,
- ne želite izgubiti novce zbog gore navedenih natuknica

Problemi koji mogu nastati s papcima vezani su uz sljedeće
- problemi s klimom staje (štedite na struji, uključujete prenisku temperaturu, okrećete klimu da udara direkt na kravu i slično)
- vlažnost/prljavština staje (žena ne stigne od posla u vrtu/kući, snajka samo lakira nokte i gleda tevej)
- skliskom podlogom (krave drsko pojedu sve sijeno koje pobacate po tlu štale)
- pretrpanosti štale i stres kojim su kravice zbog toga izložene (ni vi nemate dovoljno stambenog prostora pa ne možete to prepustiti ni vašim kravljim potomcima i tko vas uopće pita kako vam je)

Papke vaše krave morate zato bar redovno prati i njegovati, savjetuje prvi i najpoznatiji stručnjak za rezidbu/njegu papaka u krava - Krešmir Bašić.

Tko je Krešo? Želite pročitati njegov curriculum vitae prije nego mu povjerite papke vaših krava? Na to imate potpuno pravo. Evo da vam odgovorim! Krešo je u Njemačkoj započeo, kako kaže, 'seminarsko školovanje za njegovatelja papaka'. Primjenuje sistem rezidbe i njege papaka poznat kao 'Egebertu Tossaintu Ravenu'. Ako se iole kužite u to, znat ćete da se radi o tzv. nizozemskoj metodi rezidbe/njege papaka. Službeno je jedini njegovatelj papaka u RH.

Nije vam sve ovo dovoljno da povjerite svoju kravicu Bašiću? Onda čitajte dalje. smokin Početkom ove godine registrirao je obrt za njegu i rezidbu papaka i radi s najmodernijom mobilnom stojnicom austrijske proizvodnje. Helouuu! Stojnica je firme Rosensteiner. Radi se i s kvalitetnim alatima kao sto su: Metabo, Dick, Demotec itd.thumbup

Image Hosted by ImageShack.us

Naš pionir u rezidbi/njezi kravljih papaka ističe kako je za ovim obrtom 'žudilo kompletno stočarstvo RH'. Za Poljoprivredno savjetodavnu službu radi 'prezentacije njege i rezidbe'.


Pretpostavljam da ste se sad uvjerili u vjerodostojnost i stručnog našeg vrijednog Kreše! cerek

Za kraj, još jedna važna informacija, citirano:

Na vasu farmu dolazim sa kompletno opranim i cistim vozilom,stojnicom,alatima,odjecom jer svaki stocar mora biti svjestan prenosivih infekcijskih bolesti. Rezidbu i njegu kao vec receno radim sa modernom stojnicom koja garantira siguran posao za mene i nemogucnost ozlijede za vase vrijedno govedo.Svi obradjeni papci se evidentiraju te se farmeru za njegovu evidenciju i pracenje stanja papaka ostavlja jedan primjerak.

Ja da imam kravice ne bih ni trenutka dvojila! cerek


Moto: PREPUSTITE BRIGU O PAPCIMA VASIH KRAVA MENI!

Tj. ne De Meni, nego Krešimiru Bačiću, autoru ovog jedinstvenog sitea! smijehPost je objavljen 19.09.2006. u 12:20 sati.