Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/janna

Marketing

Hej ljudaći!!!

Evo opet novog posta smijeh ! Meni se u zadnje vrijeme baš piše i provodi vrijeme po blogovima.......smokin Onak.....dosadno mi je, pa neznam kaj da delam pa sam na blogu. Sutra mi se stara ide dogovorit s Majom za konja i tak......Kad ga slikam stavit ću slikice na blog dead ! E Egoist je tak prekrasan. Samo je nizak bang ! Al nema veze, predobar je-fakat yesyes!
I tak, neznam baš kaj da vam pišem.....rolleyes
Našla sam neku fora pričicu o jednoj kobili pa ću je stavit na blog!!
Meni je baš bolesna (u pozitivnom smislu)smijehsmijehsmijeh!!!

HARU-URARA



U prošlom broju ste mogli pročitati članak o konju za kojeg je plaćeno čak 16 milijuna $ zbog njegove brzine, a sad evo kratka priča o japanskom najgorem i najslavnijem konju tj. kobili.

Haru-urara (što žnači nježni izvor) je sad desetogodišnja Thoroughbred kobila koja je postala slavna nakon što je izgubila 100 utrka za redom. Ona nije uvijek bila zadnja, većinom je negdje u sredini, dok je čak četiri puta bila druga sa svukupnom zaradom od 9.300$.

Iako je 2003 godine bilo odlučeno da će ju povuči iz utrka i uspavati; nakon objave da će uskoro izgubiti svoju 100-tu utrku Haru-urara je postala nacionalna zvijezda.



2004 godine čak i sa vrhunskim džokejem Yutaka Take-om na leđima Haru-urara je izgubila još jednu taj put 106 utrku za redom i kroz cilj prošla predzadnja. Nakon ove utrke kobila je još više dobila na popularnosti te je spasila trkalište Koichi od zatvaranja. Njenim fanovima još jedan poraz u nizu nije bio bitan oni su se i dalje kladili na nju, dok su tikete zadržavali kao amajlije. Pored trkališta je otvorena galerija i suvenirnica sa svim mogućim stvarćicama koje nose lik te slavne kobile. Kasnije te godine je i snimljen film. Više o filmu možete pronaći na http://www.haruurara-movie.com/ (mali problem je sto je cijeli web na japanskom no bar ima pokoja slika zanimljiva). Iako na utrkama nije zaradila ni 10.000$ svojim nastupima u reklamama, pravima na film i bilo što s njenim likom ova sitna kobila je svojim vlasnicima poboljšala financijsko stanje.


Nakon što je postala toliko popularna svojim uzastopnim porazima negdje sredinom 2005 otišla je u zasluženu mirovinu gdje uživa na pašnjacima u jedne farme u sjeveroistočnom Japanu. Ova kobila koja u cijeloj svojoj karijeri nije osvojila ni jednu pobjedu u javnosti je prihvaćena kao simbol japanskog naroda koji nikad ne odustaje.

Evo...Neznam....to bi bilo sve za danas!!!
Stavit ću još par slikica.......

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

myspace layout

myspace layout



To bi bilo sve!!
Velika pusa od Janekiss



Post je objavljen 16.09.2006. u 21:55 sati.