Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dknight

Marketing

NLO 1, dio


Postoje li oni uopće


Svaki dan u institutima koji su mjerodavni za promatranje NLO-a (Nepoznati leteći Objekti) dolaze vijesti poput ove: "Primjećeno tajanstveno leteće tijelo !". Te se vijesti istražuju i većinom odbijaju kao "nedokazne", katkad i kao "dokazne". Samo u Francuskoj registrirano je 800 "dokaznih" slučajeva. U SAD-u znatno više. No jedva da je još koja tema u međunarodnoj znanosti tako prijeporna kao pitanje o postojanju posjetitelja iz svemira.
Doduše uspjelo se snimiti NLO-e. Ima i izvještaja astronoma i kozmonauta o NLO-ima. No unatoč tomu, mnogi su znanstvenici skeptični. Drugi su ipak uvjereni da NLO-i s gostima iz svemira tisućama godina promatraju Zemlju.

Zašto "Leteći Tanjuri"?


1947. godine Kenneth Arnold naletio je na skupinu NLO-a kada je privatnim avionom letio u blizini Mont Rainiera (američka država Washington). Arnold je izbroio devet srebrnih objekata u obliku ploča koji su jurili u formaciji nalik na lanac iznad planinskoga masiva. Iskusni pilot procijenio je da lete brzinom od 2000 km/h. Nakon sljetanja, Arnold je ispričao nekom novinaru kako su se objekti "stalno ljljali amo-tamo poput tanjura što klize iznad vode." U svom izvještaju novinar je strana leteća tijela nazvao flying saucers (leteći tanjuri).

Jesu li NLO-i već snimljeni


"Stvar leti mahnito brzo. Duguljasta je i okružena zelenom svjetošću. Takvo što još nikada nisam vidio.Sada mi se približava. To nije zrakoplov, to je....." Upravo u tom trenutku prekinula se radioveza s Frederickom Valentichem. Ni pilot ni njegov avion više nikada nisu pronađeni. U danima nakon Valenticheva nestanka južno od Melbournea gomilale su se vijesti o svjetlećim predmetima na australskom i novozelandskom nebu: radilo se o nepoznatim zelenim predmetima koji su letjeli uokolo mahnitom brzinom.
Televizijska ekipa iz Melbournea pokušala je 31. prosinca otkriti što se zapravo događa na nebu. U teretnom avionu Australci su letjeli na dionici između Chtistchurcha i Wellingtona, istočno od Novog Zelanda, gdje su posljednjih dana više puta bili primjećeni takvi predmeti.
Ubrzo nakon ponoći televizijska ekipa otkrila je neobična svjetla koja su se uvijek kratko pojavljivala, ali isto tako brzo i nestajala. Na radarskim zaslonima zračne luke Wellington primjetili su tu neobičnu pojavu. Kad su se nepoznata leteća tijela približila australskom avionu, televizijsku ekipu zasljepilo je žarko svijetlo iz predmeta. Pilot teretnog zrakoplova opisao je predmete ovako: "Dolje su jako svjetlili, a gore je bila svojevrsna prozirna kugla."
Dakako da su snimatelji snimali svaki vidljivi pokret i tako fotografirali 23 tisuće pojedinačnih slika. Film je pokazivao kako je jedan od predmeta letio u elegantnoj petlji. Istraživanja su pokazala da su predmeti imali promjer između 18-30 metara. Osim toga, ustanovljena je brzina od 6000 km/h.
Film, zapis radara na tlu i tonski zapisi snimljeni tijekom leta predočeni su dvadesetorici američkih znanstvenika, stručnjacima iz astronomije, elektronike, biofizike i tehnike letenja. Složili su se i zaključili sljedeće: "Pojava se nemože objasniti." inače, objašnjenja koja su data kad su primjećeni NLO-i, da su to meteori, zrcaljenja zraka ili sateliti izričito su isključena. Nakon dugih vijećanja i sastanaka, stručnjaci su utvrdili: "To su zasigurno izvanzemaljski zrakoplovi."

Post je objavljen 15.09.2006. u 09:18 sati.