Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kinssay

Marketing

Iza nas je stajao veseli duh Peeves. Piljio je u Rona, a zatim pogledom prešao preko svih nas.
"Znate li vi što o tome?" upitala ga je Amanda.
"Vi ne biste trebali znati apsolutno ništa. To je tajna još od prvih godina otvaranja ove škole. Ali niste jedini koji su je otkrili...dakle, koliko točno znate?"
Svi smo bili šokirani njegovim tonom. NIje se naljutio, čak nam je želio pomoći i reći nam više. Tajnu koju zna više od par stoljeća izgleda da ipak teba podjeliti.
"Pa...ne znamo baš mnogo.Samo da vodi u prošlost." rekao je zbunjeno Harry.
"I da postoji ključ." rekla sam.
"Slušajte...", rekao je i prišao nam bliže, "Ovaj je ormar bio kao dar poklonio tadašnji ravnatelj školi. Ormar je oduvjek bio skriven, ali zaključan. Kao što znate, Dumbledore je ključ izgubio." šaptao je.
"Ne znamo." spomenuo je Ron.Lagao je. Svi smo znali da je ključ nekako dospio do Alme Wood, koja nam je svojim dolaskom rekla tajnu ormara. No nismo znali kako je Hermijona ušla ako nije imala ključ? Da li su vrata bila otvorena? Znači da je netko( alma ili?) otključao ormar prije došao u naš svjet i slučajno ga zaboravio zaključati? Da li to znači da je taj netko još uvijek tu...u ovom vremenu? Tko bi to, ako je netko ušao, mogao biti?
"I zato jer ga je Dumbledore izgubio išao je na put valjda zamoliti kopiju od nekoga ..ne znam...no nije ni bitno..."
Sjetila sam se pisama koje mi je Harry dao na dan kada smo ušli u Dumbledorov kabinet i koje sam ja, potpuno zaboraravši na njih, samo spremila u džep. Danas ću ih definitivno pogledati. Sada je Peeves zastao i prošaptao: " Ali ja znam način da se ormar otvori bez ključa..." rekao je a mi smo zinuli.
"Dobro, ali zašto nam sve to govoriš? Dakako da bi smo htjeli znati...ali.." rekla mu je Amanda.
"Zato što znamrazlog zašto ga želite otvriti! NIsam mogao podnjeti onu buku lupanja s one strane ormara....netko vam je prijeko, zar ne?"
"Da..."
"Nemojte ni za živu glavu reći ikome da sam vam ja to sve rekao"
"Nećemo"
Svakoga je začudila njegova velikodušnost i dobroća.
"Samo zamahnite štapićem ovako" ,pokazao je," i recite Deformus-Les-Wardromagic!" kada smo nakon puno pokušaja uspjeli bili smo totalno začuđeni kada su se vrata polako pomaknula.
Hermiona je ležala, činila se kao da spava. Ron je potrčao do nje, a mi za njim. Probudili smo je, srećom samo je spavala. Bila je slaba i shrvana i pitala sam se koliko je dana tu provela. No, ona je odmah pokazala na knjigu koju je držala u rukama. Harry ju je primio i pročitao na koricama nešto tipa "Podaci svih učenika upisanih u Hogwarts-generacije od početka" ali smo prvo unjeli Hermijonu i otpratili je do bolničkog krila. Bila je već bolje, a htjela je da što prije pročitamo knjigu...Ali Harry je odlučio da ćemo proćiati to što ona želi navečer, svi. KAda ju puste iz bolnice. JA sam se povukla u stranu i napokon odlučila pročitati ona pisama. NIje mi opet ništa bilo jasno.
U pismu od Reda pisalo je "Cjenjeni Albuse, znaš da tu ne možemo mnogo. Upozoriti ne bi bilo dovoljno, on je zbilja u opasnosti i ti to znaš. Slažeš li se da dođe ovdje,pod našu osobnu zaštitu?On ugrozuje sve vas. Pogotovo tebe. Timonus je među prvim redima smrtonoša, to nije mala stvar, a ovoga puta neće imati milosti. U pitanju je osveta..." pisalo je. Zgrozila sam se. Sada smo sve više znali o tom Timonusu, ali što smo više znali, cijela je slika postala mutnija. Prije sastanka kraj kamina Amanda i ja smo radile popis pitanja koja su nas zbunjivala u cijeloj priči.
Tko je mene prvo pogodio Nicossandrom? Nitko nikoga nije vidio, pogođena sam s leđa, a sjedim u zadnjoj klupi.To je bilo na proricanju. Tko je Harrya gađao istim? Bilo je to jutra kada je izbila svađa između Harrya i Georga.Zato su svi optužili Georga, ali ja znam da on nije kriv.
Tko je stavio otrov Harryu u piće na tulumu?
Tko je bio pod kapuljačom,tko je bio taj koji je pričao s Snapom? o tome kako se trebaju sinsonirati? Što mi nije uspjelo? zašto su Snapa neki ljudi napali i ostavili ga da tamo leži? i na posljetku: Što je u toj knjizi koju nam je Hermion atako žarko htjela pokazati? No, sigurna sam da cemo to još danas otkriti.


Post je objavljen 13.09.2008. u 16:41 sati.