Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rajnazemlji

Marketing

prvi dan, prvi tjedan

svi uvijek govore o vladanju umom, o ovladavanju mislima. mnogo velikih reklo je ponešto otome,

BUDHA: um je sve što misliš to ćeš i postati.
RAMAKRISHNA: um čovjeka sputava, um čovjeka oslobađa


želimo li shavtiti logiku koja počiva na temeljima izreke kada vladaš svojim umom, vladaš svojim svijetom, neki duhovni učitelji i filozofi razmatraju logiku uma i u nastojanju razumjevanja iste nazivaju je '' beskrajnim umom'' ''zakonom djelovanja uma''...
kažu pak da u stvarnosti postoji samo jedan um '' božji um'', on je inteligencija, moć i kreacija cijelog svemira.
međutim mi raspolažemo slobodnom voljom i upotrebljavamo moć slobodne volje. to je ono bitno; kako upotrijebiti moć slobodne volje u kojoj smo ipak svi povezani u jedno.
za svakodnevni život neizmjerno je važno što i kako mislimo o Bogu, o sebi, o svojima bližnjima, o poslu, zapravo o svemu.
zasigurno jedan od najtežih zadataka postavljen pred čovjeka slobodne volje je ovladati svojim mislima
skepticima je najteže. najteže povjerovati da pozitivna misao može postići sve što naumi, naroočito zato što i uz pozitivan stav u životu nam se dešavaju negativne stvari. ipak uz pozitivan stav izgledi za uspjeh bit će veći posebno ne dopustite li negativnim mislima da vas ograničavaju.
recimo o poslu:
vaš posao nikada nije istinski dobar ili loš tamo gdje mislite da se odvija. on je dobar ili loš jedino između vaših ušiju.
vi u sebi imate silnu energiju koju je moguće upotrijebiti tako da vas dovede do radosti i uspješnog života.
ta vam energija može pomoći da živite s bezbroj važnih doprinosa osobnome svijetu, obitelji i zajednici. ta tako laka dostupna slila zove se snaga uma.i funkcionira kod svih ljudi bez obzira na spol, boju kože i vjeroispovjest.
elementi snage uma su : želja, vizija,mašta,nakana,uvjerenost,vjera,pozitivno i negativno razmišljanje.
sve te elemente svi mi koristimo tijekom svakog dana.
u umu svakog pojedinca nalazi se ishodište njegovih misli, a sve ono što mislite doslovce utječe na vaš život i na svijet koji ste za sebe oblikovali.
često smo neodlučni, nespokojni, tužni, naše misli vrludaju bez smisla.
tražimo sreću u materijalnim dobrima,a li tamo nećete naći mir i spokoj, mir možemo samo pronaći u svojoj duši,ukorjeniti se u toj spoznaji nije lako, ali jedini način je ovladati svojim mislima.
misao je krativna sila koja ne prestaje djelovati, kad spoznamo da su misli stvari, učinit čemo divovski korak naprijed.

način na koji razmišljamo utire put načinima na koje čemo reagirati na svakodnevni život, na svakodnevne situacije.
naše misli putuju kroz vrijeme i prostor utječući na sve što dotaknu, one su betonski blokovi naših iskustava, sve što vidimo sagradio je um.

Post je objavljen 12.09.2006. u 22:11 sati.