Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarhijaweekly

Marketing

Luciano, pa jebemu mater...

Konfekcija Antonazzo o kojoj se ovih dana piše (Jutarnji list) jer ne isplaćuje niti minimalnih 1500 kuna svojim radnicama, a dijele i bezrazložne otkaze, zapravo je čuveni Benetton. Jadni su i bijedni hrvatski novinari koje se jednostavnim osnivanjem tvrtke kćeri, a koju se kasnije stručno naziva kooperantom, zbunjuje i time briše ljaga sa uglednog talijanskog tekstilnog imena Benetton.
Pa ljudi gdje je tu novinarska pronicljivost i briga za potlačene i izmanipulirane radnike. Tvrtke poput Benettona osjetljive su na novinske napise, negativne vijesti o njihovim kemijskim postrojenjima koja zagađuju npr. Dravu kod Osijeka, o izrabljivanju tekstilnih radnica, vrijeđanju od strane vlasnika, opskurnog talijana koji dolazi u skupocjenom automobilu i hladno daje otkaze članicama sindikata i slično da se i ne govori. Oni osnuju tvrtku pod drugim nazivom, proizvode apsolutno sve proizvode upravo za Benetton i domaći novinari misle da to Benetton zapravo nije!
Luciano Benetton živi u Italiji status modnog kreatora broj 1., stanuje u vili, pojavljuje se u emisijama o glamouru, modi, trendovima i slično, dok se njegovo ponašanje u RH baš i nemože nazivati frajerskim. Naravno da se proizvodnja svih svjetskih marki preselila u Bangladeš, Kinu, Indiju i slične zemlje, ali da smo i mi na toj listi potlačenih, do nedavno nisam znao. Posebno zbog toga što sam bio uvjeren da je u Hrvatskoj veći broj onih koji se u tvrtkama poput spomenute oblače i opremaju, a ne zapošljavaju i izrabljuju. Bojim sa ako "kooperanti" čuvenog Luciana nastave ovakovu tradiciju u svojim pogonima blizu Osijeka, njihova bi modna marka mogla iščeznuti s ovih prostora. Još samo da se novinari pozabave pravim imenom i prezimenom vlasnika i tvrtke, a prestanu u naslove stavljati Antonazzo i slična konspirativna imena...


Post je objavljen 12.09.2006. u 00:40 sati.