Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

Death Tunnel (2005)

Image Hosted by ImageShack.us Death Tunnel, SAD, 2005.
Redatelj: Philip Adrian Booth
Glume: Steffany Huckaby, Jason Lasater, Annie Burgstede, Kristin Novak, Yolanda Pecoraro, Melanie Lewis, Gary Wolf, Jilon Ghai, Robyn Corum...
Ocjena: 4

Nakon što bivaju otete, petero mladih djevojaka- Heather (Steffany Huckaby), Tori (Annie Burgstede), Ashley (Kristin Novak), Devon (Melanie Lewis) te Elizabeth (Yolanda Pecoraro) bude se u ukletom Wavery Hills sanatoriju (inače mjestu svrstanom među 10 najstrašnijih mjesta na svijetu) kako bi saznale da sudjeluju u nekakvoj igri u kojoj pobjednica dobiva mjesto u fakultetu rezerviranom samo za one najbogatije, a uvjet je- da preživi noć. Napuštena bolnica, sagrađena još 1910. godine, ima 5 katova, dok se na svakom katu nalazi po jedan duh sa potresnom i tragičnom pričom. Da stvar bude još gora, Heather i ekipa uskoro saznaju da su svaki od tih duhova njihovi preminuli rođaci koji su 1938. godine umrli od "bijele groznice", bolesti koja je poharala cijeli obližnji gradić te odnijela više od 63.000 života. Doktori koji su radili u toj bolnici, shvativši da će im karijere biti gotove ako itko sazna za tu grozotu, odluče napraviti tzv. "tunel smrti", podzemni tunel dugačak 150 metara koji bi im služio sa sakrivanje tijela zaraženih i preminulih osoba. Shvativši da u roku od 5 sati moraju pobjeći iz sanatorija ako se žele spasiti od zlonamjernih i smrtonosnih duhova, Heather i ekipa se udruže s Richiem (Jason Lasater) kako bi pobjegli iz bolnice ne znajući da im jedini izlaz- vodi kroz tunel smrti.

Image Hosted by ImageShack.us Nakon što sam vidio trailer i čuo radnju ovoga filma, odmah sam se zainteresirao jer sam znao da se radi o filmu s jako puno potencijala. Šteta, jer je ovo ispao kao još jedan od onih direct-to-video filmova koji nisu niti približno ispunili očekivanja. Dokaz tome je publika koja je toliko spljuvala film da na imdb-u film ima ocjenu 2.9, dok na rotten tomatoesu 14 %. Vjerovatno razlog tome je vrlo loša montaža od koje me par puta dosta dobro zabolila glava, slaba režija, minimalan broj scareova te naposljetku hrpa filmskih grešaka. Ne znam ni gdje da počnem s greškama koliko puno ih je bilo, no pošto nemam ama baš nikakvu namjeru napisati nešto preveliki osvrt o tako razočaravajućem filmu, odlučio sam se zadovoljiti sa "samo" 3 greške:

1. Žena se budi u sobi s maskom na glavi i kad ju skine s lica, ustane te joj se odjednom pojavi zapaljena cigareta u ruci. Impresivno :)

2. Nakon što dotična ženska razgleda malo tu staru bolnicu, iz tko zna kojeg razloga odluči se otići otuširati i pazite ovo- nailazi na potpuno novu i čistu kupaonicu s tuš kabinom i fancy umivaonikom. Da stvar bude još bolja, ta kupaona ima i vrlo moderna svijetla! Magija!

3. Nakon što ta ponovno ista ženska pronalazi mrtvo tijelo svoje najbolje frendice, čovjek bi pomislio da će se žena rasplakati, ili barem malo šokirati. No zato ne u ovome filmu, jer u njemu ne dobijemo ama baš nikakvu reakciju od ženske, zapravo naprotiv, žena to odluči zanemariti kao da je to sasvim normalna stvar. Moram li još i spomenuti da se to navodno "beživotno" tijelo njezine frendice cijelo vrijeme miče, diše te sasvim normalno trepće?

Makar se iz ovoga može zaključiti da o filmu nemam apsolutno ništa pozitivnog za reći, začudili biste se koliko je zapravo gluma bila dobra, usudio bih se reći i izvrsna. Iako u filmu nema nešto poznatijih imena, moram pohvaliti relativno anonimnu Steffany Huckaby koja je blistala u glavnoj ulozi. Također ono što mi se jako svidjelo u filmu je vrlo dobra glazba koja je dosta pridonijela atmosferi filma, no ni to nije bilo dovoljno da filmu dam pozitivnu ocjenu. Kada bolje razmislim, čak je i scenarij bio zanimljiv, no režija je bila toliko katastrofalno loša da je krajnji rezultat ispao- pa jednostavno lošim.

Iako je imao strašno puno potencijala zbog zanimljive radnje i kako-takvog scenarija, Death Tunnel je nažalost zbog loše režije i jadne montaže ispao kao još jedan tipični loše realizirani direct-to-video film. U svakom slučaju, riječ je o filmu koji se treba preskočiti.

Post je objavljen 07.09.2006. u 07:04 sati.