Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pmak

Marketing

Profesor magle i paučine

Moj ljubavnik je profesor. Je li stvarno? Profesor čega?
"Profesor života, ljubavi i strasti, profesor magle i paučine."
Ne boji se reći da mu nedostajem iako me poljubio sat vremena prije.
Rastali smo se tužni, barem smo takve maske navukli na lice. "Koja je to droga da smo se toliko navukli jedan na drugoga?" "Dobra droga i želim da me puca cili život", kaže i podsjeti me da i ja znam taj osjećaj i da ga ne želim izgubiti, barem ne još koji dan, dok ne upadnem u rutinu, dok ne zaboravim miris njegova parfma, njegov zamagljen pogled, njegove slatkorječive fraze koje se kod njega prenose s koljena na koljeno.
Tužna dolazim u Zagreb. Nebo je ogavno vedro, sunce mi se iritantno smješi, ljudi me vrckavo pozdravljaju . . . Gonite se svi... gdje je on, što radi ?
"Tvoja ribica je doplivala. pusa" - javljam mu porukom da sam u kvartu. "Ali ja bi volija da nije ni otplivala!" , zna izabrati riječi, zna pogoditi metu, zna se izvući na lijepe riječi.
Iščupao je moje srce ispod prašine, puhnuo u njega , otresao prašinu, dao mu ljubav i pustio ga da polagano oživi. Ono danas kuca i moli Boga da blagoslovi čovjeka koji mu je podario život.
Rekao mi je da je plakao . . . i ja sam . . . prvi put plačem jer nekoga volim ... Ledena kraljica se zaljubila. Ne, to je više od zaljubljenosti, to je ludilo koje iz tijela ne izlazi van.
Kažem mu da sam plakala, govori mi : " i najjači plaču !"
A tko je ono rekao da heroji ne plaču...???
Vjerojatno se kasnije smijao mojim porukama, mojim suzama, tome što sam ponovno oživjela, što sam se zaljubila... Jer on je rođen da zavađa žene, da im šapuće u uho najslađe i najtiše, on je Profesor Života, Galebarstava, Ljubavnih zanata, znan kao Profesor magle i paučine. Bila sam na svim njegovim predavanjima, ponekad bih ga čekala satima i mislila kako podučava neku drugu djevojku životu, ali bacio je na mene čaroliju kojom me uvjeravao da sam mu jedina... Znam , to sam i ostala, samo ne zadugo...
Prebolno da bi bilo istinito. Znam da je život fantažija, samo treba pronaći dobrog čarobnjaka da te nauči kako se na greškama uči život.


Post je objavljen 01.09.2006. u 23:45 sati.