Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/silmarien

Marketing

dugo me nije bilo i takooo... + update

evo mene..napokon sila za kompjuter koji mi da buden iskrena i nije toliko falija ( hmmm zašto mi sada raste nos??:)
..puklo me nedavno, poslala sve k vragu, i posa i turiste i kune i eure i pokupila se sa malin princen na otok kod dida i nane..i neman što da van kažen osim da smo uživali i da mi odavno nije bilo tako lipo..a i princu..baš smo se lipo izguštali...ako zanemarimo one vesele radosti oko pakiranja odjeće i ostalih stvari. onda je sve bilo super...kako smo išli na otok di nema pedijatra tako san ja za maloga princa nosila sa sobon "zasvakislučaj" skoro pa cilu ljekarnu...bilo je tu svega- od krema za sunčanje, kapi za nos, uho, oči..do krema u slučaju da ga meduza opeče pa čak i nekih nazovimo ih prirodnih ljekova za kašalj, upalice, prehladice i slično...kad tome nadodamo odjeću, pa obuću, pa rekvizite za more, pa rekvizite za plažu (kantice, lopatice, grablje, traktore, kamione ..itd), a i hranu poput čokolina, kraš-ekspresa, pahuljica, raznih jogurta i mesa..-nas dvoje smo sličili ka da se u najmanju ruku selimo negdi na godinu dana :))) e a tako van je to buduće mame i budući tate , kad imate dite morate imati i šleper :)))

nego izležavajući se tako na plaži, zamijetila san jednu stvar koja me već duže vrime pomalo kopka..promatrala san dicu oko sebe i ono što me smeta je : zašto se igračke dijele na muške i ženske igračke? zašto ne bi i mali dečkići gurali ona mala plastična kolica sa bebicom u njima? zar ti isti dječaci jednoga dana neće imati svoje dite? zašto se curice igraju sa bebama, pa ih hrane i presvlaće kada se "ukakaju"? zar jednoga dana neki ponosni otac neće to isto raditi svome ditetu? zašto se curicama za rođendan kupuju "male kuhinjice", lonci, kuhače, pegle??? zašto su autići tipično muška igračka? zar mi žene ne vozimo auta? zašto se dječacima kupuju nogometne i košarkaške lopte? zašto im se ne kupi beba koja plače pa da je lipo "hrane" i brinu se o njoj.
Image Hosted by ImageShack.us
i onda se mi žene pitamo da zašto muškarci od nas očekuju da se same brinemo o djeci, da kuhamo, da peremo, da čistimo, da peglamo? pa to je ukorjenjeno od najranije dobi i ja kao mama nikada svome sinu nisan kupila niti bebu, niti peglu, niti kuhinju...jer ako to kupiš muškome djetetu onda od njega radiš "PEDERA"?!?! ispričavan se na toj riječi ali sam taj odgovor dobila od AMA BAŠ SVIH osoba s kojima san raspravljala o ovoj temi.

a da čujen vas...nemate pojma kako me zanima..:)

update:

mali princ ima novi post.

I
pozdrav Gospodinu profesoru (imaš moj mail tu sa strane pa se javi...jer ja do tebe ne mogu nikako doć...a tražila san te...)

Post je objavljen 30.08.2006. u 14:07 sati.