Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2mama

Marketing

"OkusHrvatske"


Baš sam lijena...priznajem (tko prizna pola mu se doda..). Nikako da se odlijepim od bloga. Ujutro mislim: Samo ću uz kavu jedno pet blogova pročitati.. naravno da se protegne kava i bloganje do pred deset..onda pomislim: do vijesti u deset ću još obići ovog i onu, a onda je stvarno dosta za danas..I evo podnevnih vijesti, ja se ne "skidam". Ma baš ne ću danas napisati novi post..samo ću još malo privititi kod Pjesme.. i klik... Nađem link u postu, pročitam..klik..sjetim se... klik...Ma i radim ja nešto (štošta) u međuvremenu, al sa pola snage, dok definitivno ne potrnem sve u svezi bloga sa ekrana, nisam ful u poslu.
Za početak, zaista sam dosta cro orjentirana hrvatska. Mislim to u onom najpozitivnijem smislu, Volim svoje i bok! Tko hoće nek zamjeri! Na primjer, slovenske proizvode u principu izbjegavam. Nešto su mi se zamjerili zadnjih (o-ho-ho) godina. Ak nema kvalitetnog domaćeg, radije uzmem zewu nego palomu, i fruktal više ne pijem..i tak. Al u isto vrijeme gledam i na kvalitetu, kad mi je bitno. Nisam baš posve isključiva. A gledam i na cijenu ( i to puno i često u zadnje vrijeme, nažalost). I poludim kad skužim da sam uzela podravkinu pasiranu rajčicu iako je bila zericu skuplja od neke strane, i onda vidim nekim sitnim, najsitnijim slovima piše da za tu našu firmu to radi netko iz Palerma, na primjer....
I kupim majičicu za Maloga u jednoj "našoj" velikoj trgovini, a doma vidim da je to tekstilpromet uvezao iz Kine! Pa odem ja i u te "kineske" trgovine. Ne sramim se priznati. I tu i tamo ( više tamo) kupim nešto. I okej. Kupim kod Kineza kinesku robu koju prodaju u trgovinici za koju plaćaju najam nekom u Hr, i zaposlio je nekog sa burze u Hr, i čak je i prijavio uredno djelatnice (jedna će mi uskoro postati šogorica), valjda i nešto poreza plati u Hr.. i okej...al nisam baš presretna zbog toga.
Jučer popodne smo Mali i ja išli u nabavku još nekih komada odjeće i obuće za vrtić. Zahladilo dobrano, a sve majice i hlačice za hladnije dane su mu premalene. I još papuče, i pidžama.
Sa grčem u trbuhu dižem lovu sa bankomata i krećemo... sjetim se da mi je kuma neki dan rekla za jednu novootvorenu trgovinicu sa dječjom robom. "Galatea", iz Belišća.
Bijah, vidjeh, kupih...
Stvarno sam oduševljena. Omjerom kvalitete i cijene, izborom boja, ljubaznošću mlade prodavačice...
Gotovo sam sve što sam mislila (osim papuča) i našla i kupila na tom jednom mjestu...
I sad se vraćam na ideju OkusHrvatske ...
Uostalom pročitajte si sami, meni se zaista jako sviđa i baš mi je drago da su je i mjerodavni, tj. Oni koji mogu kad hoće pomoći i financijski i medijski i svakako, da su je i oni podržali.




Post je objavljen 30.08.2006. u 13:22 sati.