Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

HKC = SPC


Branimir Glavaš i biskup Marin Srakić, sasvim desno


Heroji postaju kriminalci, branitelji agresori

BISKUP MARIN SRAKIĆ: Heroji postaju kriminalci, branitelji agresori

Govoreći o potrebi da sačuvamo pouzdanje, biskup dr. Marin Srakić je poručio da ako doista želimo bolju budućnost svojoj domovini, da joj vratimo radost. "Nekima kao da je cilj sijući nepovjerenje, prekrajajući prošlost, izmišljajući slučajeve širiti žalost i gorčinu. Prema njima heroji postaju kriminalci, branitelji agresori, kleveta se zakonski proglašava dopuštenom i nekažnjivom. Ne zna se više što je istina, a što laž,što pravda, a što nepravda. Narodna prošlost i sadašnjost postaju nepregledna crna kronika, koja u mnogima izaziva žalost, nepovjerenje, tjeskobu, mučninu, nesigurnost, time se ruši nada. Zato nemojmo tome nasjedati", istaknuo je biskup đakovački i srijemski.

Preneseno: Glas Slavonije, Velika Gospa 2005.

branimirglavas.com, Utorak, 29 Kolovoz 2006


Biskup đakovački i srijemski stavio se u zadnju liniju obrane ratnih zločina. Najveća sramota koju je Katoička crkva u Hrvata (HKC) mogla prirediti svojoj Domovini.
To je protuisusovski govor kakvog se ne bi poramio glasnogovornik SPC-a Amfilohije Radović. Takva proturazumska i nehumanistička logika odraz je feudalne sjete koja je ovladala vrhom KC-e. Jesmo li čuli biskupa Srakića da je kritizirao svog kolegu požeškog biskupa Antuna Škvorčevića zbog lustera vrijednog 100.000 DM u radnoj sobi? Nismo.


Post je objavljen 30.08.2006. u 00:50 sati.