Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teenfilozofija

Marketing

Škola počinje!

yesno

Škola počinje za točno tjedan dana. Neki jedva čekaju a neki jedva ne čekaju školu. thumbupzijev . Znate li što ja mislim o tome da uskoro počinje škola? Ja jedva čekam i jedva ne čekam školu. Znate li zašto tako čekam školu? Zato jer u školi se katkad događaju dobre stvari a katkad loše stvari. Meni je na kraju odmora dosadno jer više ne znam što da radim pa zato pišem ovaj blog. To mi je trenutačno jedina stvar koja mi nije dosadna. Komentirajte mi što vi mislite o početku nove školske godine! Bok!mahwavehrvatskahrvatska

Za ljubitelje povijesti (koja se ne uči u školi).blabla

Vikinzirolleyes

Vikinzi su prisutni u cijeloj Europi, pa i šire, kao trgovci, kao tragači za novim zemljama ili kao pirati.

Putevima Istoka

Ti osvajači ujedno su i trgovci. Svojim velikim laganim lađama natovarenim krznom, medom i robovima, plove Dnjeprom i Volgom. Rijeka nije plovna? Nije važno! Posada istovari teret i gura brod preko balvana. Slaveni te pustolove sa Sjevera nazivaju Rusima. Godine 882. "Rusi" osnivaju kraljevstvo Kijev. Rusija je rođena!

Osvojiti Europuparty

Deseci Vvikinških brodova plove Rajnom i Senom pljačkajuči srebro, nakit i zalihe hrane. Napadaju Pariz 885. g. No ti pljačkaši ubrzo se pretvaraju u prave osvajače. Godine 911. od Francuskog kralja dobivaju Normandiju.

Vjerovanja

Velika bitkabang

Za Vikinge je svijet pozornica neprekidne bitke između bogova i divovskih čudovišta-sila nereda. Ljudima prijeti konačno uništenje: bogovi i ljudi međusobno će se poubijati, ali će iz staroga svijeta niknuti novi.
Imam još toga za pisat ali možda sljedeči put. Do tada do viđenja.wavewavewavemahmahmahhrvatskahrvatskahrvatskahrvatska
























Post je objavljen 28.08.2006. u 07:49 sati.