Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arancha

Marketing

ovo je trebao biti post...

Prema raznoraznim komentarima, natpisima u medijima i postovima blogera, Hrvatska je zemlja doktora mesara, hipohondara, korumpiranih policajaca, potplaćenih sudaca, vražjih odvjetnika i, ne zaboravimo, senzacionalistički nastrojenih novinara.

Generalizira se sve, počevši od 'preplaćenih' smetlara koji metu ulice, profesora u školama 'koji maltretiraju djecu ''razmaženih učenika', a sve, dakako, s negativnom konotacijom.

Ako je to već tako, onda bi hrvatskim građanima bilo jednostavnije da, umjesto na operacijski stol u neku kliniku, odu u obližnju klaonicu. Jer, rezultat bi bio isti, a i uštedilo bi se na vremenu. Isto tako, nema niti smisla prijavljivati krađu atomobila / bicikla / kamp kućice kada će ionako limeni ljubimac završiti u Bosni i Hercegovini. Jer, švercer ima deblji novačnik. Za neizostaviti je i svakih nekoliko mjeseci prozivano hrvatsko školstvo. Ako je hrvatsko školstvo već u tolikom rasulu, a profesori mlate učenike na svakom malom školskom odmoru, kao preporuka roditeljima savjetuje se knjiga "Emil ili o odgoju" J.J. RoRousseau-a, pa nek se djeca odgajaju -u šumi!

Po svemu sudeći, ukoliko je sve navedeno i istinito, Hrvatska će se u narednih nekoliko godina svesti na brojku od nekoliko tisuća građana. Stopa nataliteta biti će nepoznanica jer, naime, svaki porođaj završiti će pobačajem. Bilo zbog toga što su doktori nesposobni, ili zbog toga što pacijentice ne čuvaju savjesno trudnoću. Živjeti će se u primitivnim nastambama zemunicama, jer, ako je suditi po uvaženom mišljenju o građevinskim radnicima, kvaliteta njihova rada je toliko dobra da se novosagrađena kuća urušava tek nakon tri godine (!?).

Za neizostaviti je i postojeći demokratski sustav koji bi se pod korupcijom njegovih djelova trebao dematerijalizirati u roku 'odmah', a tu je i pitanje postojećih zatvora čija funkcija će biti nepotrebna, jer pun novčanik i gvozdena vrata otvara. Živjeti će se u brdima, pasti će se trava, nositi će se krzno (sic!)...



a mi to sve, dakako, nećemo niti primjetiti, jer novinari, kao što je već navedeno -pišu previše senzacionalistički...




Post je objavljen 27.08.2006. u 22:35 sati.