Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indigodjeca

Marketing

NOVI KLINCI !!!



Image Hosted by ImageShack.us


NADARENA ILI PROBLEMATICNA DJECA? (Doreen Virtue, dr.sci.)


Znamo da se Indigo djeca rašaju kao vidljivo nadarena djeca. Mnoga su od njih prirodni filozofi koji razmisljaju o znacenju zivota i kako da spase planet. To su prirošeno nadareni znanstvenici, izumitelji i umjetnici. Pa ipak, nase drustvo, izgrašeno na staroj energiji, gasi nadarenost Indigo malisana. Prema izvjescu Nacionalne fondacije za nadarenu kreativnu djecu, neprofitne, nesektaske organizacije, ciji je glavni cilj ucinkovito pomagati nadarenoj djeci. Mnoga se od njih pogresno smatraju djecom "s poteskocama u ucenju". Prema rukovoditeljima ove organizacije: Mnogima se pogresno dijagnosticira ADHD ( poremecaji hiperaktivnosti uz pomanjkanje paznje.) A mnogi roditelji nisu svjesni da je njihovo dijete mozda potencijalno nadareno."

Oni navode sljedece karakteristike kako bi vam pomogli ustanoviti je li vase dijete nadareno;

- veoma je osjetljivo, ima visak energije, lako mu biva dosadno-cini se kao da nema sposobnost koncentracije. Potrebne su mu emocionalno stabilne i sigurne odrasle osobe u njgovom okruzenju.
- odupirat ce se autoritetu ako nema demokratske usmjerenosti. Ima omljene nacine ucenja, osobito na citanje i matematiku.
- Moze se lako frustrirati, jer ima velike ideje, ali mu nedostaje resusa ili ljudi koji mu mogu pomoci u njihovu ostvarenju.
- uci s istrazivacke razine, opire se pamcenju cinjenica napamet ili da samo bude slusatelj u nastavi.
- Ne moze sjediti mirno osim ako se jako ne udubi i zainteresira u nesto sto ga vrlo zanima.
- veoma je suosjecajan; muce ga razni strahovi, poput smrti i gubitka njemu dragih osoba.
- Ako rano dozivi neuspjeh, moze odustati i u njega se mogu razviti trajne blokade u ucenju.

Kad malo bolje pogledamo zvuci kao opis Indigo djeteta - a vama??? Organizacija se poklapa s rezultatima nasih istrazivanja da se i "nadarena djeca" mogu povuci u sebe ako se osjecaju ugrozenima ili otušenima te tako mogu zrtvovati svoju kreativnost da bi pripadali. Mnoga djeca koja se testiraju pokazuju visok IQ, ali cesto i "zamrznutu kreativnost."

IndigoDj


Post je objavljen 25.08.2006. u 15:13 sati.