Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Film: THE BREAK-UP [Prekid]


REDATELJ: Peyton Reed
GLUME: Jennifer Aniston, Vince Vaughn, Jon Favreau
ŽANR: humorna drama
GODINA: 2006.
TRAJANJE: approx. 100min.
STATUS (Hrvatska): uskoro u videotekama
DISTRIBUTER: Blitz Film&Video
FORŠPAN: LINK
IMDb OCJENA: 5,8/10

Gary Grobowski (Vince Vaughn) i Brooke Meyers (Jennifer Aniston) upoznali su se na utakmici bejzbola i odmah se zaljubili. Nakon što se usele u novi stan, kreću nevolje. Brooke se odluči udaljiti od Garya kako bi on došao za njom, no time je napravila veliku grešku, jer to je pokrenulo val udaljavanja između dvoje ljubavnika, koji su sada započeli rat za svojim omiljenim stanom i učinit će sve kako bi jedno drugom napakostili...


Ovom sa filmu pristupao s oprezom misleći kako je samo loš odgovor jednog preeksponiranog hollywoodskog para na 'Mr. and Mrs. Smith' drugog preeksponiranog hollywoodskog para. A ispalo je da su se Pitt i Jolie samo osramotili sa svojim 'akcijskim' filmom, jer 'Prekid' je puno bolje ostvarenje.

Jennifer Aniston svi znaom iz 'Prijatelja', no tamo baš i nije pokazala da zna glumiti. Ali, u zadnje vrijeme gledao sam je u par filmova, a ovaj to potvrđuje, da njen talent napokon dolazi do izražaja. Ništa puno lošiji nije ni njen partner na platnu i u životu Vince Vaughn, koji mi je dosad najbolji bio kao 'Lovac na djeveruše'.

Kad sam vidio poster, pogledao trailer, mislio sam da će ovo biti striktno komedija. No, iznenadilo me kad me dočekala izuzetno ozbiljna drama koja veoma dostojno prikazuje ljubavne probleme nekog para. Naravno, bilo je tu i par komičnih scena, ako se tako mogu nazvati, no mene i nisu baš nasmijale. Možda su humor ipak trebali izostaviti kako bi doživljaj filma bio pun.

Normalan gledatelj očekivao bi klišejiziran kraj filma. Iako vam ne želim pokvariti gledanje, znat ćete kako završava ako sam treba pogledati u naslov. Film uskoro stiže u videoteke, a ako ste gledali 'Smithove' pogledajte ovo, da vidite kako su Aniston/Vaughn potukli Pitt/Jolie u stvaranju zajedničkih filmova.


OCJENA: 6,7/10

Post je objavljen 18.09.2006. u 00:05 sati.