Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flatfinder

Marketing

Muljanje

Situacija na koju sam na netu naletio:

"Dakle imam potpisani predugovor za stan sa vlasnikom koji ceka upis u vlasnicki list...on je potpisao kupoprodajni ugovor sa bivšim vlasnikom prije otprilike godinu dana. Cijeli je dug iz te prodaje podmiren (kešom). No kuprodajni ugovor ovjeren je kod javnog bilježnika, a papiri za plaćanje poreza na dodanu vrijednost već predani Poreznoj upravi. Zahtjev za upis u vl. list istovremeno je u obradi.
Ništa tu nema sporno i zato bez ikakvih nedoumica preko licencirane agencije sklapam predugovor sa sadašnjim vlasnikom. Ali samo dva dana nakon potpisa, isti me zove i nudi (preko agencije) sljedeći prijedlog: kako bi profitirao da ne plati porez, predlaže raskid predugovora, potpisivanje predugovora sa bivšim vlasnikom, a njih će dvojica prije raskinuti kupoprodajni ugovor. Sve u cilju niže cijene i bržeg dolaska do kredita s moje strane jer bi tada s vlasničkim listom bilo već sad sve u redu.
Pitanje je li tako nešto uopće moguće napraviti, a da ovakav prijedlog me ne lupi zakonski po prstima, odnosno još i mene na kraju kazni jer je riječ o protuzakonitim stvarima?"

Hm, koliki postotak od cijene stana moram potrošiti na odvjetnika ili nekoliko njih da me provedu kroz ove sheme? Balkan.
Da ne bilo kao onima što su na moru aprtmane gradili i "imali" papire. I na kraju došla inspekcija, rekla da lik koji im je pordao apartmane nema prave papire, sve to ide dolje, nak se isele. Znači pljuneš preko 100 k eura i ostaneš bez njih. I kud dalje? Možda u trgovinu oružjem?



Post je objavljen 22.08.2006. u 20:21 sati.