Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/truss

Marketing

Idemo Helf !!!

Helf je kao brand izuzetno prepoznatljiv i odlično prihvaćen od svih generacija, ne samo kod nas.Naime,čak 80 posto Helf bombona se izvozi u Kanadu, na Novi Zeland, u Bugarsku i sve zemlje bivše Jugoslavije.
Priča počinje proizvodnjom žvakalica na Braču krajem 40-ih godina prošlog stoljeća.Tu je proizvedena i prva žvakalica u ovom dijelu Europe.Tada je ugovorena i proizvodnja za popularni američki brand Bubble double.Sadašnji pogon sagradila je Pliva 80-ih godina.Tajna formula izmišljena je u prostorima moderne tvornice i tada je proizveden prvi Helf bombon.
Početkom Domovinskog rata tvornica je zaustavila proizvodnju, što je prouzročio gubitak većine dotadašnjih tržišta zbog raspada Jugoslavije i SSSR-a. Godine 1998. od Plive ju je kupio Siniša Škaro i ponovno pokrenuo proizvodnju. Aquaris grupa preuzela je tvornicu 2004. godine i uz pomoć Bobisa d.d. krenula u proizvodnju.
Bomboni Helf (meni jedan od najomiljenijih slatkiša) proizvode se u tvornici Favorit u mjestu Nerežišća na otoku Braču,uz još Kavabon bombone-jedinog domaćeg bombona od kave i lizalica Rolly pop i kaugume Bubble gum.Ta tvornica zapošljava 100-tinjak radnika sa otoka Brača i pravi je primjer poduzetništva na otocima i zadržavanja domaćeg stanovništva na otocima.Jer tada ljudi koji žive na svojoj zemlji i rade na svojoj zemlji,imaju razloga zadržati vlastitu zemlju,kuće i otoke u svojim rukama,i čuvati taj blagoslov za buduće naraštaje(između ostaloga).



Post je objavljen 22.08.2006. u 13:20 sati.