Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragonrage

Marketing

Preview: Jet Li’s Final Epic: Fearless

Jet Li’s Fearless

Image Hosting by PicsPlace.to

Slike

Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to
Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to

Tagline: Fate Made Him A Warrior, Courage Made Him A Hero

Trailer

Redatelj: Ronny Yu
Scenarij: Chris Chow, Christine To
Žanr: Povijesna akcijsko borilačka drama
Godina: 2006.
Država: Kina
Glume: Jet Li, Betty Sun, Dong Yong, Nakamura Shidou, Hee Ching Paw, Masato Harada, Nan Sun, Collin Chou, Anthony De Longis, Nathan Jones, Mike Leeder, Jean Claude Leuyer, Ian Powers, Brandon Rhea, Jon T. Benn, Darren Richardson, Bobby White, Michelle Yeoh


Radnja: Fox Yuain (Jet Li) je sin velikog majstora borilačkih vještina, koji sanja da će i on jednoga dana doseći očevu slavu, te postati najbolji i najpoznatiji borac u cijeloj Kini...ali njegove prevelike ambicije, ali i arogancija i ponos, ga dovedu do osobne tragedije, te se on povuče na osamu. No kada njegova zemlja bude napadnuta i ugrožena od strane Trgovačke komore(!?), koja organizira veliki turnir...Fox im se suprotstavi. No ispostavi se da taj turnir i neće biti tako lagan, naime Fox se mora boriti sa četiri borca, od kojih svaki predstavlja stane sile u Kini...Britanski boksač, Španjolski mačevaoc, Belgijski vojnik i japanski majstor borilačkih vještina. Ono što se dogodilo tog dana 1910 godine, nikada neče i nije zaboravljeno u Kini.

Očekivanja: "Fearless" se najavljuje kao posljednji epski borilački film Jet Li-a, u maniri filmova "Hero" i "Once Upon a Time in China", kojim će se on oprostiti od žanra koji ga je proslavio, i okrenuti nekim drugim, ozbilnijim projektima. Da li će zbilja biti tako...vidjet ćemo, jer Li je več pregazio svoju riječ, jer je nakon ovog filma snimio još jedan akcić, "Rogue" u kojem će ukrstiti ruke i noge sa Jasonom Stathamom, s kojim je več surađivao na filmu "The One", no tamo nisu imali zajedničkih borilačkih scena. Film je na Azijskom kontinentu več postao box office hit, a i kritike kao i ocjene su veoma dobre i visoke te preporučljive. Priča je navodno bazirana na stvarnom događaju, a borac Fox Yuain, kojeg glumi Jet Li je stvarna osoba, koja je postojala.
U redateljskoj stolici sjedi Ronny Yu, poznat po filmovima "The 51st State" i "Freddy vs. Jason", produkciju potpisuje producent William Kong, koji je producirao i Li-evog "Heroja", a za koreografiju borbi je zaslužan sad več poznati Woo-ping Yuen, koji je isti posao radio i na Li-evom filmu "Danny the Dog", ali i na naslovima kao što su "Kill Bill Vol.1", "Matrix" itd.
Jet Li, nakon Jackie Chana najveća novija borilačka filmska zvijezda i filmski fajter, kako u Aziji, tako i u ostatku svijeta, je izgradio svoju karijeru na filmovima poput ovog, pa je onda i logično da ju i želi "zaključiti" sa takvim filmom. Da li će to biti dostojan oproštaj jednog od najpoznatijih majstora borilačkih vještina, kojima se počeo baviti več s devet godina, a s jedanaest godina osvojio je pet zlatnih medalja na kineskom prvenstvu 1974., te je kao nagradu dobio putovanje u Washington gdje se je upoznao s tadašnjim predsjednikom Richardom Nixonom...vidjet ćemo.
Ne znam za vas, ali ja kao ljubitelj borilačkih filmova, nikako neću propustiti ovaj naslov, iako vjerojatno neće ponuditi ništa novo i inovativno, što več nismo vidjeli u prije spomenutim filmovima, ali ipak...Li je uvijek pružao u najmanju ruku zabavne borilačke filmove, pa ne sumnjam da ni ovaj neće biti takav.
Kada bi se film trebao pojaviti kod nas, još nije poznato, no vjerojatno je da će to biti najkasnije negdje početkom 2007. godine.

Post je objavljen 21.08.2006. u 13:53 sati.