Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Serija: WEEDS [Trava]


AUTOR: Jenji Kohan
ULOGE: Mary Louise-Parker, Elizabeth Perkins, Kevin Nealon
ŽANR: humoristična serija
GODINA: 2005. - ?
TRAJANJE: 26min.
MREŽA: Showtime
SEZONA: druga
STATUS (Hrvatska): prikazuje se (HBO)
TV.com OCJENA: 8,9/10

Putting the herb in suburb.

Nancy Botwin (Mary Louise-Parker), udovica je i majka dvoje djece koja živi u otmjenom predgrađu Agrestic. No, izdvaja se od ostalih mama po tome što je Nancy ni manje ni više dilerica trave, koju dobavlja od lokalne nabavljačice Heylie James (Tonye Patano). Njena prijateljica, Celia Hodes (Elizabeth Perkins), živi savršen život sa ogromnom kućom, dobrim mužem i kćerkom. No, pravi problemi uskoro će posjetiti i nju...Tek sam ovog ljeta počeo pratiti ovu izvrsnu seriju, o kojoj sam čuo samo dobre stvari. Serija je obilježena miksevima različitih psovki u svakom drugom retku scenarija, scenama seksa gotovo u svakoj epizodi i konzumacijom ilegalnih droga - sve ono kontroverzno i zabranjeno, a.k.a. - ono što privlači gledatelje.

No, ovo nije slučaj gdje su se te teme iskoristile kako bi gledatelja uvukle u loše napravljenu seriju. 'Trava' je serija iznimne kvalitete, vrhunskog humora koji je ostvaren briljantnim izvedbama dvjema glavnim damama - Mary Louise Parker i Elizabeth Perkins. Svaka ima svoj šarm, svoj način da zabavi gledatelja te da ga dobro nasmije. Osim problema s dilanjem s kojim se suočava naš glavni lik, serija se bavi i njenim privatnim problemima - Nancy je upravo izgubila muža, ostavši sa dvoje djece - 10-godišnjim huliganom koji pravi terorističke snimke, pali školu, grize djecu, te sa problematičnim tinejdžerom koji je zaljubljen u gluhu djevojku. Malu pomoć dobiva od sluškinje Lupite, no ona je prezaokupljena s tračanjem i ljenčarenjem.

Nažalost, izgleda da hrvatski HBO uzima sve dobre serije (Entourage, The 4400, Deadwood, Rome, Huff...), i tako ostavlja ostale hrvatske gledatelje bez pravih i kvalitetnih serija, jer kao što sam već spominjao, naše mreže mogu otkupiti serije prikazivane na HBO-u tek nakon nekih godinu dana.

Ova presmiješna, ali itekako realna serija snimana single-camera tehnikom nijednog gledatelja ne ostavlja ravnodušnim, i prava je stvar za onog koji žudi za nečim necenzuriranim. Ako ste u prilici, svakako pogledajte ovu seriju, i ako se ikada pojavi na našim malim ekranima, nikako je nemojte zaobići!

OCJENA: 7,8/10


Post je objavljen 27.08.2006. u 00:03 sati.