Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Film: BARNYARD: THE ORIGINAL PARTY ANIMALS [Kad krave polude]


REŽIJA: Steve Oedekerk
GLASOVI: Kevin James, Andie MacDowell, Courteney Cox, Danny Glover
ŽANR: animirana obiteljska komedija
GODINA: 2006.
TRAJANJE: approx. 90min.
STATUS (Hrvatska): uskoro u kinima (26.10.)
FORŠPAN: LINK
IMDb OCJENA: 4,6/10

Otis (Kevin James) je mlada krava koji živi na farmi sa prijateljima i svojim ocem Benom (Danny Glover), koji je zadužen za očuvanje i ogranizaciju farme kada gazde nema. No, problem je što Otis svoj život doživljava kao veliku pustolovinu, i ne može bez zabave. Jedne noći, dok je bio na patroli, Bena napadnu kojoti željni mladog mesa sa farme te ga ubiju - a Otis se zato vrijeme zabavljao nakon što mu je otac dopustio da propusti patrolu... Sada je Otis 'šef' farme, a gladni i nemilosrdni kojoti i dalje su na slobodi...


'Barnyard' možda i nije najbolji animirani film godine, no nije mi jasno zašto je toliko poljuvan i iskritiziran. Solidno osmišljena priča, par strašno dobrih fora na koje se morate nasmijati i dobra sinkronizacija opisuju još jedan u moru ovogodišnjih animiranih filmova koje svake godine ima sve više. Zato i nastaje sve više ne tako dobrih crtića, na što se jednostavno ne mogu naviknuti, jer dok ih je prije par godina bilo 5-6, svi su bili odlični. Sad ponestaje dobrih fora, zabavnih priča i novih glumaca za posuđivanje glasova pa im i kvalitet pada. Jer ipak, činjenica je da je pretprošli tjedan u kino distribuciju u SAD-u krenulo čak 3 animirana filma.

Kao što sam spomenuo, u filmu ima par stvarno dobrih fora, ali i urnebesnih likova na koje se morate nasmijati. No, tih par scena sa tim forama i relativno kratko razrađena priča čine tih 80 minuta koliko traje film, pa dobijete osjećaj kao da su autori što brže željeli završiti sa filmom...

Glasove daju poznati glumci koji su jako dobro odradili posao, no moj problem je što niti Kevina Jamesa, niti Andie MacDowell niti Courteney Cox ne bih prepoznao da to nisam pročitao na IMDb-u. Imam svog favorita među likovima, i nije nijedan glavni lilk, i nije netko tko ima puno toga ze reći - u pitanju je krava Bessie kojoj glas posuđuje meni stravično smiješna Wanda Sykes kojoj se, ma gdje god je gledao, od srca smijem... Briljirala je sa posuđenim glasom i u 'Over the hedge', a ni ovdje nije ništa lošija. Također je malu ulogu imala i u 'My super ex-girlfriend', koju sam nedavno recenzirao, ali baš sam je zapazio po svom daru da te natjera da se odvališ smijati sa svojim kreštavim glasom i sarkastičnim izjavama u novoj seriji CBS-a 'The new adventure of old Christine', gdje glavnu ulogu ima Julia Louis-Dreyfus ('Seinfeld').

I da zaključim kritiku, 'Barnyard', tj. 'Kad krave polude' sasvim je solidan animirani film koji će se nažalost vrlo brzo zaboraviti i izgubiti u moru animiranih čuda koje nas svake godine sve više i više fasciniraju sa svojim napretkom. Ovo je ona vrsta animiranih predviđena za sve uzraste, ne samo za male klince ('The ant bully'), ali ne samo i za odrasle ('Shrek 2'). Forama će se smijati svi, jer ne morate znati fore iz nekih starijih filmova ili nešto što djeca neće razumjeti. Pravi film za ubiti vrijeme!

OCJENA: 5,8/10


Post je objavljen 22.08.2006. u 00:05 sati.