Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/6mystic6lady6

Marketing

The Number Of The Beast is 666 ili ti sotonizam i rock



Tema koja se nadovezuje na onu o crkvi: sotonizam i rock. Prije nego sto popljujem taj oksimoron, ajmo malo ponoviti gradivo i rasclaniti nesto:
Kada se prvi puta pocelo govoriti o "sotonskoj glazbi"? Bilo je to u dragoj nam Americi, u proslom stoljecu, kada se poceo svirati "blues", sto znaci "To Feel Blue" i "To Have The Blue Devils". Bile su to godine kada su crnci bili jos uvijek smatrani manje vrijednim od bijelaca,danju su radili ponizavajuce i najprljavije poslove, a nocu bi se sastajali po barovima pjevajuci svoje pjesme.
Slicno bluesu, i rock'n'roll je od samih pocetaka poceo biti osudjivan kao djavolska glazba, to je i islo na ruku starom narodnom vjerovanju prema kojemu djavao i je pronalazac glazbe.
Hint, hint, i jednoga od najboljih violinisa u povijesti, Paganinija su povezivali s vragom zbog onoga sa zicama. smijeh

E sad, sotonizam.
-Sotonizam je, kao takav, postao javna lakrdija djelovanjem Amerikanca Antona Szandora LaVeya koji je sastavio i objavio tzv. "crnu" ili ti "sotonisticku bibliju" i osnovao prvu sotonsku crkvu u san Franciscu.
To se sve desilo 1969 godine u kojoj je proglaseno "vrijeme klanjanja sotoni" i od tada pocinje se jako razvijati i siriti okultizam i sotonski kult koji je kao plodno tlo nasao rock scenu.
Pocetak su na neki nacin oznacili upravo,Black Sabbath. Tajna njihova uspjeha uparavo je to isfuravanje na sotonizam, zderanje sismisa i sl. s ciljem - ubiranja sljedbenika? Ne, ne, ne. Drustvo kapitalisticko kakvo i je, pa naravno da su htjeli prodati sto vise ploca.
To je sve jedna velika, ogromna, gigantska.....reklama. Ili ,tocnije, antireklama.
Rock, pa ni one njegove zesce verzije nemaju veze sa sotonizmom.
Jeste li ikad pokušali prevesti i proniknuti u smisao tih pjesama? U vecini njih se ismijavaju ljudi koji su za uobicajene (svakodnevne) stvari spremni "prodati dusu" vragu.
Rock nema nikakve veze sa sotonizmom, a sto se tice death metala, ni on nema previse veze,osim s onima koji se isfuravaju da bi bili bolje zapazeni i bili ''Čr00'' (bez uvrede ovdje).

Neki manji djelovi heavy metala se bave temom sotone, ali kad pogledate ove druge derivate metala kao zanra, njihovi tekstovi su pretezno antiratni (jedan od najboljih albuma protiv vijetnamskog rata je Master Of Puppets od Metallice, eto i oni su piknuli s prstom u pekmez smijeh ), i ismijavanje pokvarenosti danasnjeg svijeta koji je vecinom licemjeran i uber pokvaren. Sve je stvar u gledistu.

E sad, što se tice podsvjesnih, sakrivenih "poruka" koje, ako imate imalo izopacen um, cuti cete ako pustite pjesme unatrag. headbang
Ajmo, Stairway To Heaven.
I tako, ako se ta pjesma svira unatrag mogu se cuti: Listen! We have been there.... I will sing, because I live with satan... Serve me!.... There is no escaping it.... with satan... we got to live for satan... Master satan" .
U pjesmi "When Electricity Came to Arkansas" grupe Black Oak Arkansas pjevac na jednom mjesto ispusta, oh well, cudne glasove. Svirano unatrag , NAVODNO, cuje se ovo: "Sotono, Sotono,Sotono. On je bog, on je bog, on je bog"

Da,da,to je sve istina isto koliko je tocno da je Elvis vidjen jucer kako kupuje u Konzumu toalet papir na snizenju. smijeh
I da,ako rock ima imalo veze sa sotonom,onda su svi fizikalni i matematicki zakon djavolje djelo. Pa nisu li i Gallilea optuzili da u u svezi s vragom jer je tvrdio da se Zemlja okrece? lud

Da zakljucim..
Elektricna energija je 100% Sotonino maslo.
A i nafta. headbang

A ako me pamcenje dobro sluzi,znam jendu stvar koja ide tocno ovako:

''...the Gods have made heavy metal,and saw that it was good..they said to play it louder than Hell,we promised that we would!.. party

a sad vi mislite..


Post je objavljen 17.08.2006. u 11:27 sati.