Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ovojesamomojsvijet

Marketing

kako preboljeti ljubavni raskid?

1. raskid s voljenom osobom uvijek je gorko iskustvo. posve je normalno da osjećaš tugu, bijes i poniženje ako te ostavi cura/dečko u koju/koga si zaljubljen/a. nemoj zatomljivati svoje osjećaje! i plakanje je užitak, zato se isplači, jer će ti to donijeti barem mrvicu olakšanja. bijes možeš iskaliti i na starom plišanom medvjediću ili na jastuku, ali ga nemoj iskaljivati na svojim bližnjima-jer oni nisu ništa krivi.

2. nemoj se osamljivati, što većina njih čini. sad ti je pomoć prijatelja potrebna više nego ikad. dopusti im da ti pomognu svojom utjehom ili savjetima.

3. ako su tvoja tuga i bol tako veliki da čak razmišljaš i o samoubojstvu, moraš to reći nekome kome vjeruješ. nije sramotno potražiti psihološku pomoć ako ti je potrebna.

4. možda ćeš u jednom trenutku osjetiti potrebu da se nekako ponovno zbližiš s dečkom/curom koji/a te je ostavio/la. pokušaj i u takvim trenucima zadržati ponos i dostojanstvo. ponižavanje i moljakanje voljene osobe da ti se vrati vrlo rijetko imaju učinka. naprotiv, u njegovim/njezinim očima izgledat ćeš smiješno. a poslije kad ljubavna bol prođe, i sam/a ćeš požaliti zbog toga što si se ponizio/la.

5. ni osveta nije dobro rješenje- zaboravi na izreku-''oko za oko, zub za zub!'' pokušaj se pomiriti s tim da si ostavljen/a i energiju troši samo na to da tebi bude bolje, a ne da njemu/njoj bude gore.

6. vrlo je važno da se zaokupiš nekim poslom, kako ne bi neprestano razmišljao/la o njemu/njoj. preuređivanje sobe ili neki novi hobi mogu učiniti čuda. odličan lijek može biti i novi kućni ljubimac, jer ćeš tako višak ljubavi moću usmjeriti na njega.

7. nemoj se brzglavo upuštati u novu ljubavnu vezu samo da zaboraviš staru. novog dečka/curu previše ćeš uspoređivati sa starim i veza će biti osuđena na neuspjeh. uživaj malo u svojoj novoj slobodi, i ona ima bezbroj čari...

-znam da je teško, jer i ja volim, i patim i želim se vratiti bivšem dečku, ali je to nemoguće. zato na sve moguće načine ga pokušavam zaboraviti... tugovala sam i ja i dalje ću tugovati, ali obećala sam sama sebi da sve treba imati granice. i došla sam do zaključka- suze nisu lijek i time ga neću vratiti. naše vrijeme je došlo, trajalo je i prošlo je. i nikad više. jer nikad više neće biti isti kao na početku. makar mi mislili da će biti. zato, potrudimo se da iskoristimo maksimalno naš život, jer on je samo jedan i nije vrijedno tugovati zbog jednog dečka ili jedne cure... ima na ovom svijetu puno boljih...samo se treba okrenuti malo oko sebe... pusa i nemojte biti u depri jer ni jedan dečko/cura nije vrijedan/na toga! nono


Post je objavljen 16.08.2006. u 14:15 sati.