Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Film: MY SUPER EX-GIRLFRIEND


REDATELJ: Ivan Reitman
ULOGE: Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Farris
ŽANR: romantična komedija
GODINA: 2006.
TRAJANJE: approx. 100min.
STATUS (Hrvatska): uskoro u kinima
FORŠPAN: LINK
IMDb OCJENA: 5,8/10


He broke her heart. She broke his everything.

Kad je Matt Saunders (Luke Wilson) upoznao predivnu Jenny Johnson (Uma Thurman), nije imao pojma da je upravo ona ljubomorna, opsesivna i superjunakinja! No, kada prekine s njom da bi bio sa kolegicom s posla Hannahom Lewis (Anny Farris), stvari kreću na gore, i Jenny, a.k.a G-Girl će učiniti sve da bi mu zagorčala život!

Otkad sam prvi put čuo za ovu komediju, jedva sam čekao da je pogledam. Relativno loše kritike malo su me razočarale, no nisam odustao od filma, i sad mi je izrazito drago. Unatoč već viđenim forama, klišejiziranim happy endom, 'My super ex-girlfriend' je film koji pruža više nego solidnu zabavu.



Snimljene su tone romantičnih komedija sa svim mogućim pričama, no jedna u čijem je središtu superjunakinja i spasiteljica NYC-a još nije bila. Čudio sam se kako to da se film zove 'My super-ex girlfriend', a ne 'My super girlfriend', jer onaj 'ex' dio dolazi gotovo nakon sat vremena, i ostavlja pola sata za navodnu glavnu priču, u kojoj Jenny čini sve da napakosti zbunjenom Mattu.

Priča G-Girl gotovo je ista kao i Supermanova - supemoći je dobila preko izvanzemaljskog kamena, jedina joj je slabost taj kamen, a specijalnosti su joj brzo trčanje, vatra iz očiju, letenje i snažni udarci. Jedina je razlika što G-Girl nije došla sa nekog noname planeta.

Glumačka postava itekako je slavna - tu je Luke Wilson, koji mi baš i nije sjeo zbog svoje ukočenosti, no Uma Thurman apsolutno blista u filmu. A ako ste fan luđačkih izvedbi Anne Farris, znajte da vas to ovdje neće dočekati. Ovo je prvi film u kojem je vidim u normalnom izdanju, bez glumatanja neke glupače koji nema pojma o pojmu. Nakon sva četiri 'Mrak filma' i 'Just friends' ovo je prva normalna uloga za nju - bar u kojem sa je ja gledao. Glumila je i u 'Brokbeack mountain' te u komediji 'Waiting...' gdje se ponovno sparila sa Ryanom Reynoldsom ('Just friends').

Sve u svemu, iako možda ne predstavlja nešto novo, a kamoli neku prelomnicu u filmskoj industriji, 'My Super ex-girlfriend', film je koji će vas svakako zabaviti... Bar mene je. :)

OCJENA: 7/10

Post je objavljen 16.08.2006. u 00:29 sati.