Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/venusinorion

Marketing

Svijet kroz sva vremena

Sunchala sam se na plazhi cijeli dan, samo ja i moja tri glasa. Nismo razgovarali sve dok se nebo nije pokrilo debelom i mrachnom plahtom koja je svako malo propustila po koju kap vode. Sjedili smo i gledali kako kisha kap po kap klizi po povrshini mora.

Prvi glas se javio sjedechi s moje desne strane i pitao me dali vidim koliko je priroda chovjeka chudna,da svaki dan na neshto cheka. More cheka osvijezhenje kishe,besmisleno zar ne? A ti chekash sunce da izadje, isto tako besmisleno. Razmishljala sam na shto bi sve chovjek mogao chekati i to svaki dan. pitala sam prvi glas na shto je on sve chekao tokom svog zhivota?

Rekao mi je da je chekao da mu kosa bude sijeda kao shto je sada i da mu bore budu tako izrazhene kao shto su sada, a sada kad je sve to pstigao na nishta vishe nemozhe zakasniti.

Okrenila sam se na lijevu stranu i pitala drugi glas na shto je on sve chekao u svom zhivotu. Rekao mi je da dok je bio dijete je jedva dochekao da naraste i da postane momak kao shto je sada, na nishta u zhivotu se nije nachekao kao na svoje odrastanje.

Uzdahnula sam i pogledala trechi glas koji je sjedio tochno ispred mene, pitala sam ga dali postoji neshto na shto je on chekao? Odgovorio mi je sa svojim djechachkim glasom:" Chemu? postoji jedna stvar koja che uvijek stichi na vrijeme"!


Post je objavljen 12.08.2006. u 23:53 sati.