Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/breakonthrough

Marketing

faq vol. 1

Image Hosted by ImageShack.us

1.Tko su bili članovi grupe The Doors?

James Douglas Morrison (b. 8.12.1943, Melbuorne, Florida – d. 3.7.1971 Paris, Francuska)
vokal

Raymond Daniel Manzarek (b. 12,2,1939, Chicago, Illinois)
klavijature

John Paul Densmore (b. 1,12,1944, Santa Monica, Califirnia)
bubnjevi

Robert Alan Krieger (b. 8,1,1946, L.A., California)
gitara

2.Kako su Doorsi dobili ime?

Ime The Doors je bila Jimova ideja, a inspirirano je citatom Williama Blakea: „If the doors of perception were cleansed everything will appear as it is, infinite.“ ( ako su vrata percepcije otvorena, stvari će se pokazati onakvima kakve uistinu i jesu, beskrajne). Jim je i sam volio govoriti: „ There are things known and things unknown, and in between are The Doors“ ( postoje stvari poznate i stvari nepoznate, a između su The Doors).


3. Kako i kada su Doorsi osnovani?

The Doors su osnovani 1965 u Los Angelesu, California. Jim Morrison i Ray Manzarek su se poznavali s UCLA-a gdje su studirali filmsku umjetnost. Ljeti 1965, Ray je bio na plaži Venice kad mu je Jim prišao. Jim je sjeo i stali su pričati o tome kako su proveli ljeto. Jim je rekao da je pisao pjesme. Ray ga je pitao da mu otpjeva jednu. Jim mu je otpjevao par stihova Moonlight Drive-a. Ray je bio impresioniran riječima i predložio je da osnuju rock bend. Jim je rekao da je to bila njegova ideja već dugo vremena.
Prva postava benda bili su Jim i Ray, zajedno s dva Rayeva brata, Jimom i Rickom. Nije bilo basista ni stalnog bubnjara. Jednostavno bi uzeli nekoga kad bi trebali nastupiti. Onda je Ray upoznao Johna u the Third Street Meditation centru u L.A.-u. Obojica su bili učenici Maharishi Manesh Yogija koji je otvorio centar 1965. Ray je pozvao Johna u bend kao stalnog bubnjara. U kasnoj 1965, Rick i Jim Manzarek napustili su bend. Bezuspješno su slali demo snimke, sve dok nisu potpisali za Columbia Records. No, Colubmia Records nija pokazala nikakvo zanimanje za daljnje razvijenje benda. I pored toga, sad su morali zamijeniti Ricka koji je svirao gitaru. Ray se sjetio još jednog tipa iz Maditation centra koji je svirao gitaru. Bio je Johnov prijatelj i zvao se Robby Krieger. Bend je sada bio potpun. Ray Manzarek, John Densmore, Robby Krieger i Jim Morrison postali su The Doors.


Post je objavljen 09.08.2006. u 19:34 sati.