Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redsandra

Marketing

Sec Sec Sec...Isečak...sa OdMora

*
Ribanje. Mika priča...

PRČANJ
U Kotoru je živela gospoda. Muškarci su uglavnom bili pomorci. Odlazili su na more i nije ih bilo 4-5 godina. Žene koje su ostavljali kući bi postajale vremenom usamljene. Želele su muškarca i želele su diskretnost. U sadašnjem Prčnju su živeli gorostasi, čobani koji su čuvali stoku gospodi. Usamljene dame su odlazile kod njih da se PRČe, otuda ime Prčanj!
LEPETANI
Ista ona gospoda, pomorci, su često putujući u razne zemlje, najčešće u Italiju, sa sobom iz te zemlje poveli i dame niskog morala. Pošto nisu mogli sa njima kući, zbog svojih dama, jel!, oni su ih ostavljali u Lepetanima. Lepetani, ime potiče od italijanske reči Puttena-kurva.

*
-Ja se zovem Sunce. Svojim zracima grejem. Ko si ti?-kaže dečak sa SunceŠlaufomOkoSebe
-Jaaaaaana.-kaže J. vrteći kukovima kružno i uvrćući jedan pramen kose.
....
J. i Sunce prave dogovor da se vozaju čamcem. Čamac stoji na 2 koraka od vode. Problem je ko će da ih vozi. Sunce predlaže da prvo on vozi J., pa J. njega. Dogovor pao! J. podiže nogu da uđe, ali sa tabana padaju kamenčići u čamac. J. to smeta. Sunce čisti čamac od kamenčića. Ponavlja se scena. Zaključuju da su kamenčići sa njenih tabana i odlaze u «dubinu do kolena» da operu noge. Peru noge. Čiste su, zaključuju, i kreću ka čamcu. J. ulazi, ali pre nego što je ušla izlazi. Opet kamenčići. Sunce čisti čamac. J. mu nešto objašnjava. Odlaze u plićak, Sunce pere J. noge, zaključili da ona to ne radi kako treba. Vraćaju se. Vuku čamac u vodu. J. seda. Konačno! Akcija!

*
Odlazak u Dubrovnik, naviranje slika, uspomene, gutanje emocija, gušenje, a onda ponovo drugari- taj Dubrovnik i ja, eh), J. i golubovi, mnogo golubova, uzane ulice, mirisi, muzeji (na fotografiji gore, levo, najlepši detalj, nosiljka iz XVIII veka, Italija)

*
Voda i telo, voda kroz telo, telo kroz vodu, telo i voda, voda, telo...uf, lepo li je!



Post je objavljen 07.08.2006. u 21:44 sati.