Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wayti2

Marketing










Upravo slušam album Eaglesa «Hotel California».
Po mom skromnom mišljenju, njihove pjesme su najveća remek djela u povijesti moderne glazbe. Riječi pjesama su prožete takvom realnošću da se ne možeš oteti dojmu da pjevaju o životu u tvom susjedstvu i tvojem domu.
Iako postoji legenda da je pjesma «Hotel California» zapravo povezana sa Vragom i da joj je namjera da privuče nove žrtve (ili neko slično njesra), mislim da je to samo dobra propaganda. Priču su mediji jedva dočekali i prenapuhali je do tolikih razmjera da se pamti još i danas, 20-tak godina kasnije. Zapravo, ako razmislimo, taj se recept koristi još i danas. Osobno, mislim da je pjesma o razuzdanosti u Americi krajem 70-ih i o tome kako se iz ponora droge i nemoralnost teško, nemoguće, ponovo vratiti u normalan svijet. «You can check out any time, but you can never leave» jer droga i loša prošlost nas prate cijeli život koliko god mi bježali od njih.
«Wasted time» je slične tematike i posve drugačijeg ritma. Doslovno se opisuje igla u ruci kao «a little help down in your hand». Pjesma je polagana i tužna i u tekstu se preispituju neke životne odluke uz pitanje «što ako je sve to bilo uludo potrošeno vrijeme? No u zadnjem se stihu govori da bi svako trebao nastaviti svoju potragu (za boljim životom) sa spoznajom «that it was'nt only wasted time» u smislu da je svako iskustvo životna škola.

Imam i DVD njihovog koncerta «Hell freezes over»
na kojem mi je famozna pjesma «Get over it» o tome kako sve više i više jadikujemo nad svojim svakodnevnim problemčićima gubeći iz vida svakodnevnu sreću sa bližnjima i u svijetu koji je zapravo prekrasan. (Fakat, koliko sam se puta zatekla kak bjesnim zbog gluposti, npr. rikne mi baterija u daljinskom, ujebate kakav ogroman problem, ko da bu sad svijet stao zbog toga. Priznajte da ste i vi takvi, nedajblože da vam zbriše bus ili iskipi voda za kavu, već skidamo svece s neba………….)
Najbolja mi je zadnja kitica posvećena svima koji se furt žale
«I'D LIKE TO FIND YOUR INNER CHILD AND KICK IT'S LITTLE ASS».smokinsmijeh


Na moju preveliku žalost, nemogu naći nijedan link do njihove slike ili tona. nonononono
Ako vas je ovaj post zainteresirao potražite ih, možda ćete imati više sreće.


Post je objavljen 07.08.2006. u 20:35 sati.