Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/breakonthrough

Marketing

jim bio

Image Hosted by ImageShack.us

Jim Morrison je rođen 8. prosinca 1943. u Melbournu, Florida. Pohađao je Junior College, Florida University, i na kraju školu filmske umjetnosti na U.C.L.A. Tu je upoznao Raya Manzareka i stvoren je prvi dio legende o Doorsima. Nakon diplomiranja u školi filmske umjetnosti Jim je provodio dane oko Venice Beacha i jednog je dana na plaži sreo Raya. To je mjesto gdje su stvoreni The Doors. Jim je uvijek bio više pjesnik nego pjevač i to je prouzročilo magiju. The Doors su preuzeli Jimovu poeziju i pretvorili je u glazbu.
“Možete reći da je slučajnost to što sam tako idealno pogodan za posao koji radim. To je osjećaj užeta koje je bilo zategnuto 22 godine i odjednom pušteno. Ja sam u prvom redu Amerikanac, u drugom žitelj Kalifornije, u trećem građanin Los Angelesa. Uvijek sam bio privučen idejama o pobuni protiv autoriteta. Sviđaju mi se ideje o kršenju ili slamanju uspostavljenog poretka. Zanima me sve o pobuni, neredu,kaosu – osobito radnje koje mi se čine putem do slobode – vanjska pobuna je način postizanja unutarnje slobode. Radije od počinjanja iznutra, ja počinjem izvana – dolazim do mentalnog kroz fizikalno.”
“Ja sam strijelac – ako astrologija ima ikakve veze s tim – kentaur – lovac – Ali glavna stvar je to što smo mi The Doors. Mi smo s zapada. Cijela stvar je poziv na zapad. Zalazak sunca – to je kraj. Noć – more. Svijet koji mi predlažemo je novi Divlji Zapad. Čulni zli svijet. Čudan i koji progoni, staza sunca, znaš? Do kraja. Bar naš prvi album. Svi smo usredotočeni na kraj zodijaka. Pacifik – nasilje i mir – put između starih i mladih.”

PUNO IME: James Douglas Morrison
DATUM I MJESTO ROĐENJA:8.Prosinca1943. Melbourne, Florida,USA
OSOBNI PODACI:, smeđa kosa,sivo plave oči
MJESTO STANOVANJA:Laurel Canyon, L.A. lijepo noću
POHAĐANE ŠKOLE:St. Petersburg Junior College, Florida univ. U.C.L.A.
BRAČNI STATUS: samac
ULOGA U BENDU:GLavni pjevač
NAJDRAŽE GRUPE: Beach boys, Kinks,Love
NAJDRAŽI PJEVAČ:Sinatra, Presley
NAJDRAŽI GLUMAC/GLUMICA:Jack Palance, Sarah Miles
NAJDRAŽI TV SHOW:vijesti
NAJDRAŽA BOJA: tirkizna
NAJDRAŽA HRANA:meso
HOBI: utrke konja
SPORT: plivanje
ŠTO TRAŽI U DJEVOJCI:kosu, oči, glas, hod
ŠTO VOLIŠ RADITI NA SPOJU: razgovarati
PLANOVI/AMBICIJE: snimati filmove


Post je objavljen 06.08.2006. u 19:56 sati.