Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/breakonthrough

Marketing

robby bio

Image Hosted by ImageShack.us

Robby je rođen 8. siječnja 1946. u Los Angelesu, gdje je bio pod utjecajem bluesa, folka, flamenca i rock’n’rolla. Pohađao je UCLA kao i Jim Morrison i Ray Manzarek. Robby je poznavao Raya što ga je dovelo do toga da se pridruži Doorsima. Budući da je napisao mnoge poznate pjesme Doorsa, postao je veoma važna nit.
“Prva glazba koju sam čuo, a koja mi se svidjela bili su Peter and the Wolf. Slučajno sam sjeo na ploču i razbio je( imao sam oko 7 godina). Onda sam počeo slušati rock ‘n’ roll – mnogo sam slušao radio – Fats domino, Elvis, The Platters. Počeo sam surfati s 14 godina. U mojoj kući je bilo mnogo klasične glazbe. Moj otac je volio koračnice. Imao sam klavir kući. s 10 sam godina učio svirati trubu, ali iz toga nije bilo ništa. Onda sam počeo svirati blues na klaviru – bez ikakvih lekcija. Kad sam imao 17 godina, počeo sam sviati gitaru.Koristio sam prijateljevu flamenko gitaru. Uzimao sam satove flamenka nekoliko mjeseci. Prebacivao sam se s folka na flamenko, pa na rock’n’roll. Ploče su me privukle bluesu. Malo novijeg rock’n’rolla, poput Paul Butterfield Blues band. Da Butterfield nije počeo svirati električnu gitaru, ja vjerojatno nikad ne bi ušao u rock’n’roll.”
“Nisam planirao rock’n’roll. Htio sam svirati jazz; upoznao sam neke ljude koji su kombinirali r’n’r i jazz, a ja sam mislio da mogu zaraditi baveći se glazbom. U r’n’r možete shvatiti sve što i u jazzu ili ništa. Nema nikakvih ograničenja osim beata. Imate više slobode nego u bilo čemu drugom osim jazza – koji izumire – što se tiče zarade. U The Doors imamo i glazbenike i pjesnike, a svi poznaju umjetnost ovog drugog, pa možemo napraviti sintezu. U slučaju Tima Buckleya ili Dylana imate ideje samo jednog čovjeka. Mnogi današnji bendovi uopće nisu bendovi. U pravom bendu svi članovi među sobom stvaraju aranžmane.”

PUNO IME: Robert Alan Krieger
DATUM I MJESTO ROĐENJA: 8. siječnja 1946. LA, California,USA
OSOBNI PODACI: smeđa kosa, zelene oči
OBITELJ: roditelji Stu i Marylin, brat Ron
MJESTO STANOVANJA: Laurel Canyon
POHAĐANE ŠKOLE: Uni High, Menlo UCLA, Cal at Santa Barbara.
BRAČNI STATUS: samac
INSTRUMENT: gitara
NAJDRAŽA GRUPA: nijedna
NAJDRAŽI PJEVAČ: Van Morrison, Jimmy Reed, James Brown
NAJDRAŽI GLUMAC: Brondo, WC Fields
NAJDRAŽI TV SHOW: nijedan
NAJDRAŽA BOJA: sve
NAJDRAŽA HRANA: kikiriki
HOBI: glazba
SPORT: surfanje
ŠTO TRAŽIM U DJEVOJCI: dušu
ŠTO RADIM NA SPOJU: što više moguće
PLANOVI/AMBICIJE: producirati


Post je objavljen 04.08.2006. u 13:02 sati.