Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoompolitikon

Marketing

Predsjedniče hvala vam što ste i ovaj put stali na branik hrvatske demokracije

Dva oka dvije glave

Biljane Donje i Škabrnje su dva susjedna sela. Početkom domovinskog rata stanovnici jednog od njih počinili su jedan od najgnusnijih pokolja domovinskog rata nad stanovnicima drugoga. Nakon toga su iz toga sela sustavno tukli po Škabnji, Zemuniku i Zadru par godina.









Tijekom stanovite redarstveno-vojno-komunalne operacije junaci iz Biljana Donjih su izbjegli. Sad misle da su njihova junačka djela zaboravljena i vraćaju se. Stanovnici Škabrnje time baš i nisu oduševljeni, zamislite, neki od njih još se sjećaju poklanih majki, očeva i braće i djece. Kako samo mogu? Primitvno, jel? Naravno, nama kojima stanovnici Biljana Donjih nisu nikoga priklali, i nisu po nama tukli 4-5 godina, to sve djeluje strašno primitvno, ali, možda bi trebalo shvatiti i ove druge?

Iako zločinci imaju ime i prezime, u svijest ljudi, što zbog osobnih tragedija što zbog opće agresije iz toga mjesta na okolna hrvatska ušao je razdor koji moramo razumijeti, a svaka nit koja naftalinski pobuđuje sjećanje na pretrpljene događaje izaziva nemilicu, i zato budimo ljudi i shvatimo! Srbi u Hrvatskoj sami sebi su dali za pravo da kolju pod izlikom da je to nužno zlo koje je opravdano ustaškim zločinima od prije gotovo 60 i više godina, koji daju kredibilitet za ubojstvo(sic!). "Hrvati" su bacili kamen na srpsku kuću 10-ak godina nakon pretrpljenih stravičnih zločina, neka ih zato bude sramota! Netko će reći, kao što sam i sam rekao, zločin ima ime i prezime, no kažem da zločin može i ne imati ime i prezime, te i kao takav može izazvati gnjev, jer što znači ne ubiti, a podržati ubojstvo? A znamo šte se događa i sa znanim zločincima, od kojih neki sjede i u saboru, kao npr. gradonačelnik "oslobođenog" Vukovara.


Zločin sa imenom i prezimenom


Abolicija

Prije nekoliko godina na zadarskom području, točnije u Benkovcu predao se policiji Srbin koji se vratio iz Beograda. Priznao je da je bio pripadnik vojske SAO krajine i da je ubio vojnika HV-a. Usporedbom njegovog iskaza i iskaza suboraca tog poginulog Hrvatskog vojnika zaključilo se je da govori istinu. Na pitanje zašto se je predao odgovorio je: bolje mi je i u hrvatskom zatvoru nego na beogradskoj ulici.

Epilog: na njega je primjenjen zakon o aboliciji, dobio je sve hrvatske papire, među njima i putovnicu, te je danas negdje u zapadnoj europi slobodan čovjek.

Još uvijek mislite da trebam otići na policiju? Toliko o imenu i prezimenu zločina!


Zločin iz mržnje



Zadarska policija je privela četiri osobe s područja Zadarske županije zbog utemeljene sumnje da su bacali kamenje na obiteljske kuće u Biljanima Donjim kod Benkovca. Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da je napad na kuće srpskih povratnika zločin iz mržnje, koji je posjetio Biljane Donje zajedno sa saborskim zastupnikom SDSS-a Ratkom Gajicom i predstavnikom OESS-a. Pupovac je o svemu razgovarao s premijerom Ivom Sanaderom, predsjednikom Mesićem i ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom. Biljane Donje posjetili su još predstavništvo Ureda Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR) u Hrvatskoj, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, te predsjednik Stjepan Mesić, a kontaktiran je i srbijanski predsjednik Boris Tadić. Svi su najoštrije osudili izgred, a Željko Bajalica, predsjednik SDSS-a u Benkovcu, rekao je i da stanje nije tako crno kakvim se opisuje. Izgred se zbio 25. srpnja 2006.


Kultni rituali i pljuska hrvatskom nacionalnom biću



Također, 25. srpnja izbio je još jedan incident. U Ličkom Petrovom Selu, dvojica mladića srpske nacionalnosti, jedan slovenski državljanin (1989.) i srbijanski državljanin (1986.), koji se nalaze u posjetu rodbini sa mjesne škole skinuli su hrvatsku zastavu i hrvatski grb koje su namjeravali zapaliti na derbiju C.Zvezde i partizana, očito je riječ o kultnom ritualu. Danas se svakodnevno pale zastave na Bliskom i Srednjem istoku pred snimateljima televizije, a taj čin ništa ne utječe na zbivanja. Nitko zbog toga nije propao, pa tako neće ni Republika Hrvatska propasti zbog tih urođeničkih ispada. Međutim, palež zastave svakako je izraz stanovite patologije unutar određene nacionalne cjeline, pa je opasna sama po sebi ta bolesna pojava. Nositelji te bolesti žele podgristi tuđe nacionalno tkivo na isti način kako je bivalo 90-tih!

Najzanimljivije u priči jest da se ista htjela zataškat, naime novinari su o incidentu obaviješteni dva dana kasnije, zašto? Možda zbog ravnoteže koja se nije smjela dogoditi, jer izgred u Biljanima morao je zaslužiti svu medijsku i ostalu pozornost, fuj! Najprostije je neprihvatljivo koliko se napora čini za minimalizaciju ovog etničkog izgreda. Ovaj izgred neće biti komentiran od strane nijednog predstavnika vlasti, nijedne organizacije, a kamoli predsjednika države, incident neće biti medijski ni približno popraćen kao bačen kamen na "hrvatsku kuću srpske nacionalnosti", očito je to premali incident u odnosu na pan incident "Biljani", čija promocija naočigled poprima interese, kojih u ovom incidentu nema, nema interesa za zaštitu hrvatskog!


Bravo demokracijo



Neprihvatljivo je da u ovom slučaju predsjednik neće stati pred kamere, a problem je vjerojatno u višku alkohola, a manjku pameti, i reći da je to pljuvanje na hrvatsku politiku, na hrvatsku demokraciju, da je to pljuvanje na hrvatsku slobodu i na hrvatsku borbu za slobodu, da je to pljuvanje na one koji su nam tu slobodu i donjeli, neće se reći da je to šamar stanovnicima toga mjesta, šamar koji ima opravdanje jer, kao u davnim vremenima, taj šamar ima opravdanje jer je dan Hrvatima, a ako je to ta demokracija na koju se predsjednik poziva, izgred u Biljanima ima svako opravdanje, treba se ponoviti, te svi trebamo podržati pljuvanje na hrvatsku demokraciju, jer ona kao takva nije demokracija i zaslužuje osudu i svaki bačeni kamen ima opravdanja!Sram me je u kakvoj zemlji živim, odkad je Stipe Mesić predsjednik lijepe naše češće se sramim svoje zemlje nego ikad prije, sramim se zemlje gdje vladaju dvostruka mjerila, licemjerje i kojekakvi probitci na uštrb Hrvata, kao da su građani trećeg reda vlastite zemlje, kao da su ološ u vlastitoj zemlji!

Predsjedniče hvala vam što ste i ovaj put stali na branik hrvatske demokracije i što ne dozvoljavate da se pljuje na istu!




Post je objavljen 27.07.2006. u 12:00 sati.