Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serenad

Marketing

Pravi prvi dan škole

Danas imamo prvi dan nastave. Imamo samo 4 sata pa se možemo odmarati većinu dana ( osim ako nam netko ne zada domaći). Ujutro imamo travarstvo i obranu a popodne čarolije i astronomiju. Mislim da danas nećemo dobiti previše domaćeg. Bar se nadam. Sada doručkujem u velikoj dvorani. Cijelo vrijeme me obljeću djeca iz drugih domova ( pošto sam našima već sve ispričala ) i po stoti put me traže da im ispričam što se jučer dogodilo. “Očevici” događaja su čak počeli tvrditi da je smrtonoša letio na metli i pjevao pjesme čudnovatih sestara a da smo mu se ja i Prof.Shields pridružile uz pjevanja himne Hogwartsa. Neki su čak tvrdili da je kasnije došao Peevs i odlučio spasiti školu pogodivši ga vazom zbog čijeg se udara ovaj onesvijestio.
12:00, kraj jutarnjih predavanja
Jao koliko domaćeg! Iz travarstva moramo ići pred ulaz u Zabranjenu šumu i pronaći vrišteću narcisu među običnima ( a to nije lako jer one vrište samo kad ih poškakljaš a tamo ima stotine narcisa ) ,nacrtati ju, presaditi u lončanicu, napisati sva njezin svojstva i objasniti zašto je ljekovita! Iz obrane je još gore! Moramo vježbati čaroliju štita koja je jako komplicirana! Ali to nije sve! Moramo i vježbati čaroliju Omami!
Jao! Jao! Jao! Obranu sam već napravila ali pronaći vrišteću narcisu je malo previše! Već sam ih stotinjak poškakljala i nijedna ne vrišti! Majko mila! Samo tren! Nije li profesorica spomenula da narcise nekad šute ali zato mjenjaju boju! Ova narcisa poprima sumnjivu crvenu boju i čini mi se da se pomalo smijulji! Napokon sam ju pronašla! Sad samo da ju prebacim u lončanicu! I evo ga! Uspjela sam! Profesorica će biti zadovoljna! Ovu muku ostavljam drugim nesretnicima koji moraju tražiti vrišteće narcise a ja se bacam na crtanje. Super! Mogu zamisliti štoću dobiti za domaći iz drugih predmeta! Vjerojatno nešto toliko komplicirano da mi se plete jezik dok to izgovaram! Grrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zašto nam zadaju toliko domaćeg?! Pa prvi je dan škole! Što je to profesorima?!
Rowena: Kronični poludititis.
Ja: Bok seko!
Rowena: Bok! Jesi li pronašla vrištajuću narcisu?
Ja: Da a ti?
Rowena: Ne ali meni se ne žuri. Mi nemamo travarstvo danas, nego samo znamo što sun am rekli drugi učenici. Imamo ga preksutra. Ožda čak i ne budimo isto učili.
Ja: Možda. Ali nadam se da hoćete.
Rowena: Ja ne. Ah, šta se može. Kao da smo kućni vilenjaci! Sad razumijem kako im je!
Joj! Moram se požuriti da stignem na sat!
Ciiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Post je objavljen 25.07.2006. u 19:07 sati.