Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

od zametka do novorođenčeta

Da li znate šta se dešava u trudnoći? Kako se razvija to malo "čudo"-od začeća pa do onog trenutka kada će nas svojim plačem dovesti do najradosnijih suza u životu, i svojim okicama i ručicama zarobiti za cijeli život !
Pa pogledajmo!
1-3 mjeseca.

Na dan začeća embrio nije veći od glavice pribadače, ali u prva dva mjeseca raste strahovitom brzinom.
U trećem mjesecu trudnoće zametak je velik otprilike 6 cm i težak 50 grama.
Na tijelu žene neće se primjećivati vidljive promjene. Trbuh još nije istaknut,ne osječate micanje djeteta. Povečat će se jedino grudi, možda ćete češće mokriti ili osjećati vrtoglavice i mučnine.

4-6 mjeseci.

Zametak raste velikom brzinom sve do 30 cm i 700 grama težine.Dobiva prve crte čovječjeg tijela, ali je još vrlo mršav zbog nepostojanja masnog tkiva. Razvija se kosa, nokti, trepavice i dlačice po čitavom tijelu, koje uglavnom otpadnu prije porođaja.
U šestom mjesecu trudnoće zatvorene oči fetusa mogu reagirati na svjetlost, a čuje glasne zvukove izvan majčinog tijela.
Pogledom na ženino tijelo moći ćemo vrlo lako uočiti promjene-trbuh raste, grudi su sve veće, a otprilike u 18. tjednu trudnoće buduća majka će osjetiti micanje fetusa a otkucaji srca mogu se osjetiti i običnom slušalicom( 130-140 puta u minuti)
6-9 mjeseci

U 6. mjesecu trudnoće plod je dugačak otprilike 35 cm.Počinje se stvarati potkožno masno tkivo, pa tijelo postaje sve punije. grudni koš se širi i postaje spreman za disanje.U posljednjem mjesecu trudnoće dijete je veliko otprilike pola metra i spremno je izaći na svijet.
U tim mjesecima žena može imati teškoće kod spavanja, javlja se bol u križima, sve češće mokrenje, a radi povećanog nakupljanja soli na potkoljenicama, stopalima ili čitavom tijelu nakuplja se tekućina, pa trudnic izgleda otečeno.Micanje djeteta u trbuhu postaje češće i jače, a ponekad čak i neugodno.

I EVO ME , KONAČNO! U NARUČJU MOJE MAME! TKO JE SRETNIJI ?- MAMA; TATA( KOJI NIJE TU- ALI ĆE DOĆI) ILI JA ? ŠTA MISLITE?

Post je objavljen 20.07.2006. u 23:19 sati.