Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svastaraimastara

Marketing

Neki od filmova...

Pošto mi je virus harao kompom (Luka sad piše), nisam ga mogao upaliti, pa nisam mogao ništa. Da, bilo mi je teško. Proživljavao sam najgore trenutke života. naughty Za to je bio kriv ICQ. Ima nekih virusa na njemu. Ali pustimo sad to. Ono što sam htio reći je da sam za vrijjeme dok mi komp nije radio, našao vremena za dosta filmova pogledati. Ispao bi prevelik post da sad za svaki film pišem pa ću samo izvaditi dva najbolja filma. wink

Oldboy (Oldboy)


Sadržaj filma: 1988. Oh Dae-soo, oženjen i otac obitelji otet je bez nekog vidljivog razloga. Nakon kratkog vremena nađe se u privatnoj ćeliji u koju će biti zatočen na neodređeno vrijeme. Jedina veza s vanjskim svijetom je televizor preko kojeg saznaje za brutalno umorstvo svoje žene. Za to je umorstvo on prvi osumnjičen. Tražeći u svom sjećanju razloge svog zatočeništva, očaj Dae-sooa vrlo brzo prepušta mjesto unutarnjem bijesu koji mu omogućava preživljavanje. Zakleo se da će se osvetiti osobi koja mu je sve ovo priredila. Nakon 15 godina pušten je iz zatvora isto tako neočekivano kao što je bio zatočen.Dobio je 5 dana da sazna razlog svog zatočeništva i da se osveti osobi koja ga je tamo strpala.
Komentar filma: Ne mogu baš reći da obožavam azijske filmove, ali neki znaju ispasti stvarno odlični. Uzmite za primjer ovaj film. Da odmah budemo jasni, ovo je korejski film. Sniman u Koreji i na korejskom jeziku.
Neki bi rekli da je ovaj film pomalo morbidan. Slažem se s tim, ali toliko morbidan nije. Ne želim baš ulaziti u detalje da vam ne pokvarim kraj filma. Uglavnom, odlično izrežiran, odlično napisan i odlično odglumljen film. Redatelj je Chan-wook Park. Ja iskreno nikad čuo za njega. Kao što već rekoh, ne pratim azijske filmove toliko da znam njihove redatelje, ali mogu reći da je majstorski odradio svoj posao. Glavni glumac je Min-sik Choi. Isti slučaj. Svaka čast, majstore. Da ne nabrajam sve ostale glumce, samo ću ih sad sve pohvaliti. U filmu možete očekivati dosta gadljivih scena, kao npr. otkidanja zubi, rezanje jezika... Nije ni čudo što je dobio oznaku R (Restricted).
Ima i par nebitnih zanimljivosti. Jedna od njih je da je na dodjeli nagrada u Cannesu dobio veliku nagradu žirija, a bio je nominiran i za Zlatnu palmu (koju mu je, nažalost, oteo Fahrenheit 9/11).
Ma mogu vam samo reći da je ovo jedan stvarno moćan film, koji pokazuje na koji bi vam se način mogla vratiti osveta za nešto što ste učinili u prošlosti, makar vama to bilo nebitno za život. Ukupna ocjena bi bila 9.5/10. Svakako pogledajte!!!



Life of Brian (Brianov život)

(oprostite zbog ovog videa... trebao je biti trailer, ali nisam mogao naći, pa eto jedna odlična baza iz filma)

Sadržaj filma: Brian, sin svoje majke ( :D ), normalan je, odrastao dečko, koji prodaje jako čudne slatkiše u areni. Jednog dana u areni upozna malu skupinu ljudi, koja se zove NFJ. Oni su pokretaći otpora protiv Rimljana. Jedini ljudi koje mrze više nego Rimljane, su konkurencija JNF. Brian se učlani u njihov klub i počinju smiješnu zavjeru protiv Rimljana.
Komentar filma: Znam da sadržaj izgleda malo dosadan, ali je film genijalan. Ovo je film slavnih Monty Pythonovaca.Glumačka ekipa od John Cleesea, Grahama Chapmana, Eric Idlea, Terryja Gilliama, Michaela Palina i ostalih, će vas nasmijati do suza. Redatelj je Terry Jones je napravio izvrstan posao.
Način kako se oni izruguju Rimljanima, Cezaru i svim ostalima je genijalan. Ovaj film sam pogledao već po tko zna koji put, a svaka šala mi je ostala jednako smiješna svaki put kad ju ponovo odgledam. Biggus Dickus (rofl), scena sa kamenovanjem, razapinjanje s pjevanjem 'Always Look on the Bright Side of Life', scena briana dok bježi od rulje koja misli da je on Mesija... ma sve je za pet. Mislim da ne moram više ništa pričati. Pogledajte film, pa recite kakav vam je bio. Naša ocjena je 9.5/10 (ima jedna fora koja mi je bila bezveze, pa zato pola ocjene manje (skužit ćete koja)). Uživajte!

Evo i nekih ostalih filmova koje smo odgledali...
Prey Alone 9/10
The House of 1000 Corpses 3/10
The Frighteners 6.5/10
Casualties of War 7.5/10
The Fast and the Furious 8/10
2Fast 2Furious 7.5/10
The Tree Amigos 7/10

Do sljedećeg puta... wave

Post je objavljen 16.07.2006. u 14:07 sati.