Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/furuna

Marketing

MOTORIZIRANE NEVOLJE

IZLAZI BEZ PITANJA; SJEDA NA MOPED; NIKAD NE ZNATE GDJE JE I KADA ĆE SE VRATITI:

Kako je to samo bio sladak i pristojan dječak. Umiljat, poslušan. Poštovao je roditelje i volio provoditi vrijeme u njihovoj blizini.
Bilo je to prije deset godina. A danas? Što je to nastalo od njega? Odjednom kao da imate gosta, stranca u kući.Osjećate se kao osoblje hotela koje kuha, sprema, pere rublje, a gosta vidite samo u prolazu i dok jede.

Da, teško je to. Obično takvi problemi nastaju u 16-17 godini kad djeca, osobito muška, žele samostalnost i stalno je na neki način pokušavaju dokazati.
Roditelji, uglavnom naviknuti da imaju svoje čedo "pod okom", teško prihvaćaju tu promjenu. U tim godinama počinje sebe malo po malo shvaćati kao muškarca, nije više dječačić.
A to, naravno, želi još više naglasitipostupcima koji su potpuno drukčiji od onih na koje ste navikli.

I došao je sedamnaesti rođendan. Ispunjavate mu najveću želju i kupujete motorčić, moped, bilo što.Tko sretniji od njega. Sad će se pokazati prijateljima, djevojci. dokazati svima da je odrastao i da može raspolagati sobom i svojim vremenom kako zna i umije.

I što sada?Još ste u većem strahu kad ga nema kod kuće, jer sad uz sve to što ne znate gdje je i kada će se vratiti imate dojam da mu je glava stalno u torbi. Svjesni ste i sami da nema smisla da mu prigovarate, jer motor je dobio od vas ili vašom pomoći.

Moj mlađi ,je isto bio lud za motorima , no ja sam se jako bojala ta dva točka , tako da mu nismo kupili motor, no kad su obojica ( i stariji i mlađi) položili vozački , počeli su voziti auto i prolazila sam isto takve muke.
Šta učiniti? Mislim da treba razgovarati sa djecom , stalno im ukazivati na to da budu oprezni u vožnji, da su roditelji u stalnom strahu da im se što ne dogodi.Zamoliti ih za suradnju da bar otprilike kažu kamo idu i kad će se vratiti.

Šta nama roditeljima drugo preostaje nego utjeha da nam je svima glava u torbi i samim izlaskom na ulicu, pa su tako u jednakoj opasnosti i pješaci i vozači.

Post je objavljen 14.07.2006. u 21:29 sati.