Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rktkarizma

Marketing

Pozdrav iz Rima

Nisam mislio da će ono što sam govorio na Radio Mariji biti objavljeno iako su me mnogi pitali kada ću izdati knjigu na temelju emisija Molitveno iskustvo koje uspješno vodi dr.Marica Čunčić. Duboko sam zahvalan što me dr.Čunčić pozvala da budem gost njezinih emisija jer sam tako i putem radija mogao navijestiti Gospodina Isusa Krista i posvjedočiti što Krist i danas čini. Uz to su me prigodne teme prisilile da o njima malo više rezmišljam.
Knjiga obuhvaća pet radio emisija i četiri članka koji su objavljeni u našim katoličkim listovima u vremenskom razdoblju od prosinca 2003 do prosinca 2005 godine. U tekstovima ove knjige nešto sam dodao, promijenio i prilagodio pisanoj riječi. Većina ovih sadržaja nije nova, vjerojatno je čitateljima poznata iz drugih knjiga, članaka, audio i video kaseta. Da što više i bolje pomognem ljudima, čitao sam knjige, slušao i gledao kasete domaćih i stranih karizmatika. Sve se to u emisijama ispreprelo s mojim osobnim molitvenim iskustvima, radom s ljudima, duhovnim obnovama, i s onim što je Gospodin činio pred mojim očima u dušama. Bio sam očevidac mnogih čudesnih ozdravljenja i oslobođenja u ime Gospodina Isusa, na čije ime će se prignuti svako koljeno, nebesnika, zemnika i podzemnika. I svaki će jezik priznati: Isus Krist jest Gospodin! - na slavu Boga Oca (Fil 2, 10-11).
Govorio sam o Duhu Svetom i njegovim darovima. Zatim sam pisao o molitvi tj. o važnosti molitve i kako živjeti od molitve svaki dan. Budući da često govorim o ozdravljenjima i preprekama za ozdravljenje, tu navodim i razloge zašto Isus želi da budemo zdravi i to podkrepljujem citatima iz Sv. pisma. Vjerujem da će se mnogi čitatelji tu pronaći i okoristiti knjigom da svoje životno kormilo usmjere prema svjetioniku-Isusu Kristu.
Promatrajući teško duhovno stanje našega naroda, često vjernike u svojim govorima hrabrim i potičem riječima da ne smijemo sjediti skrštenih ruku već u Ime Isusovo uzeti duhovnu vlast koju nam je Isus ostavio u zalog i krenuti u borbu za kraljevstvo Božje. Govor o trorstrukom poslanju naviještanja Evanđelja, molitve za osobođenje od đavla i za ozdravljenje, odnosi se na sve krštenike, a osobito na nas svećenike.
Nezaobilazna su i svjedočanstva ljudi koje je Isus po molitvi ozdravio. Ovdje je objavljen samo dio. Posjedujem mnogo više potvrda, otpusnih pisama liječnika i brojne štake od onih kojima više ne trebaju jer su čudesno ozdravili. Isus nije zaboravio svoj narod, ali je često narod zaboravio Njega. On i danas svojom ljubavlju liječi!
Molim Gospodina da preko ovih tekstova donese obilne duhovne plodove onima koji ih budu čitali.
Zahvalan sam svima koji su na bilo koji naćin sudjelovali u pisanju i objavljivanju ove knjige. Posebno zahvaljujem autorima članaka, knjiga, audio i video kaseta, voditeljima duhovnih vježbi, obnova i seminara, od kojih sam učio moliti i voditi molitvene susrete.
N a sve suradnike i čitatelje zazivam Božji blagoslov!

fra Ivo Pavić; Rim, Uskrs 2006

Post je objavljen 13.07.2006. u 21:35 sati.