Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mama44

Marketing

BLAGO ANONIMCIMA

Valjda kršćanska vjera nalaže, naravno i ruka na Bibliji, da se Papa piše malim slovom...pa onda isto tako, ta Biblija nalaže poštenje, otvorenost i ljubav, što bi ja rekla, da čovjek stoji svojim imenom, linkom ili ne znam već čime iza onoga što govori...ako se sakriva, ista ta Biblija, ništa mu ne vrijedi...knjiga kao prosječna beletristika...Dakle, ANONIMUSU MOJ ILI ANONIMUSICE MOJA... crkva je INSTITUCIJA.Moja crkva je u mojoj duši, moj Bog je u mojem srcu.Moj Isus je stvarna, konkretna osoba, koja nigdje nije rekla da se ljudi moraju ženiti, da se mora svećenike plaćati i po njihovim, kažem NJIHOVIM zakonima ponašati.Te zakone nije izmislio Isus, nego njegovi sljedbenici.Po mom mišljenju, da bi sebi bolje napravili i pljuj me koliko god hoćeš, ali ja mislim da je tako, a ako se malo bolje okreneš oko sebe, nigdje nećeš vidjeti više sjaja i bogatstva, nego baš u toj instituciji, gdje mnogi - čast i slava časnim izuzecima - kao baš iz inata ne žive ono što propovijedaju.

Ne želim polemizirati, svatko ima pravo nečije riječi na svoj način protumačiti.Dogme me ne zanimaju.Bibliju čitam kao prekrasnu savjetnicu, kao utjehu i kao zbirku najljepših stihova na svijetu.Ti radi sa svojom što god hoćeš.

Zanima me samo što bi učinio ti i tebi slični da se kojim slučajem nađeš u blizini onoga čovjeka koji je šest (brojkom:6!!!) dana ležao u ranama? U jednoj državi koja se deklarira skoro 100 postotno kao kršćanska, katolička?Jesi li shvatio/shvatila o čemu se radi u prethodnom postu?

JA SAVRŠENO DOBRO ZNAM DA JE SVE U BOŽJIM RUKAMA.SAVRŠENO DOBRO ZNAM DA JE BOG IMAO I TE KAKAV PLAN KAD MI JE NA PUT STAVIO MOJE MUŽEVE I DJECU S NJIMA.ZAHVALJUJUĆI TOM I TAKVOM SHVAĆANJU I PRIHVAĆANJU, ANONIMUSE MOJ, JA SAM BEZ OBZIRA NA SVE SRETNA ŽENA.JER ZNAM DA ME BOG OPOMINJE, UČI I OPLEMENJUJE SVOJIM DJELIMA,USPIJEVAM PREPOZNATI NJEGOV RAD.

Želiš li sa mnom pričati o duhovnosti, o poimanju života, o ljudskosti i dobroti, o plemenitosti, tu sam, otvorena srca, linkom, ako hoćeš i imenom i prezimenom, bez zla u srcu, što se za tebe i tvoj komentar ne bi moglo reći.Čovjek koji se drži slova Biblije, a nastupa ovako kao ti, oprosti, ali malo da je što iz iste shvatio.

Post je objavljen 11.07.2006. u 23:26 sati.