Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crorealms

Marketing

Cyric, greather power of Pandemonium

Cyric se još naziva i Princ of Lies, the Dark Sun, the Black Sun. Njegova specijalnost su ubojstva, laži, intrige, prevare i iluzije. Simbol mu je bijela, bezuba lubanja na crnom ili ljubičastom suncu. Postao je božanstvo zbog događaja koji su se desili za vrijeme Times of Troubles. U to vrijeme je ukrao domene mnogih palih božanstava (najupečatljiviji su Bhaal i Leira) i osvojio je mnoge sljedbenike. Njegova moć je neizmjerna i smatra se jednim od najvećih zala u Faerunu. Uništenje Zhentil Keepa je njegovo djelo zajedno s još mnogo problema koje je Faerun pretrpio. Nakon nekog vremena, Cyric je postao potpuno lud, vjerujući da je najveće božanstvo i moć univerzuma istiskujući čak i Ao. Od početka njegovog ludila, njegovo mentalno zdravlje su uspili donekle vratiti uz pomoć njegovog Seraph Malik, ali božanstvo je ostalo zlo, nepredvidivo i egocentrično. Nalazi užitak u tome da ljudima daje moć kroz intrige, a onda da ih uništi zbog svog hira. Cyric mrzi sva druga božanstva, pogotovo Mystru i Kelemvora i u svome srcu vjeruje da je svaki drugi bog rob njegove volje i da ga se lako može riješiti. Stvarao je privremene saveze sa mračnim božanstvima (npr. Maska u obliku Godsbane kojeg je iskoristio kako bi ubio Bhaala i Leiru), ali ti savezi su kratkotrajni jer služe samo njemu i prelako ih izdaje.
Borilački red koji je osnovao još uvijek nema vođe. Šuška se da se dva klerika koji trebaju ustanoviti standarde reda ne mogu složiti koji bi ti standardi trebali biti i da se u intrigama pokušavaju ubiti međusobno, jer je svaki uvjeren da je on pravi za vođu. Obojica su se pretvarala da im se Cyric ukazao i dao im upute, ali upute dane tim klericima su kontradiktorne. Kada red najzad proradi, Cyricovi sljedbenici će povesti bitku protiv drugih crkvi za slavu Princa Laži.
Ova vojska se sama uništila prije nego li je dobila šansu napasti Candelkeep.







Ovaj dan je posvećen vrlo specijalnoj... mladoj dami. HAPPY BIRTHDAY VALSHARESS!!! Koliko ti je sada? 150? Moram priznati da imam glavobolju od sinoć, ali ne kao posljedicu nekog pijančevanja već neispavanosti :( Ma nema veze, sve je to za ljude....

Post je objavljen 10.07.2006. u 12:39 sati.