Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Danijela Martinović, pjevačica


OSNOVNI PODACI
ime: Danijela
prezime: Martinović
spol: žensko
datum rođenja: 15.07.1971 u Splitu
zanimanje: pjevačica
trenutno prebivalište: Zagreb
2.suprug: Petar Grašo
1.suprug: Marko Perković-Thompson
sestra: Izabela Martinović (r.18.03.1975 u Splitu)
mama: Ivanka Martinović
otac: Ivan Martinović
http://www.danijelamartinovic.com/
Gloria 2006., ozujak, broj: 583
Gloria 2005., srpanj, broj: 549
Gloria 2005., sijecanj, broj: 522
Gloria 2004., lipanj, broj: 494
Gloria 2004., ozujak, broj: 481
Gloria 2001., srpanj, broj: 341




Danijela Martinovic glazbena je umjetnica koja na hrvatskoj estradi egzistira gotovo 15 godina. Potvrda njenog rada ocituje se u mnogim uspjesima. Njen prvi samostalni album "Zovem te ja" u izdanju "Croatia recordsa" otvorio je put njenim visokotiraznim izdanjima koji su se kasnije potvrdili i albumom "To malo ljubavi" do sada prodan u preko 91.000 primjeraka za sto je Danijela Martinovic dobila nekoliko zlatnih i platinastih ploca.No taj uspjeh nije zabiljezen samo u Hrvatskoj vec se plasirao i u susjednoj nam Sloveniji gdje je Danijela najtirazniji izvodjac za sto je takodjer dobila zlatnu i platinastu plocu.

Uspjeh ne zaostaje ni u Makedoniji gdje je takodjer proglasena izvodjacem godine 1999. kada odrzava 3 uzastopna koncerta u Univerzalnoj dvorani u Skopju sto je popraceno mnogim tiskovnim, TV i radio medijima kao veliki uspjeh. U povijesti hrvatske diskografije Danijela Martinovic proglasena je najtiraznijim izvodjacem. 1998. godine sa pjesmom "Neka mi ne svane" pobjedjuje na Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Europe "Dora '98." s kojom odlazi u Irsku gdje predstavlja Hrvatsku na Izboru pjesme za pjesmu Europe "Eurosong '98." i osvaja izvrsno peto mjesto.

Iste godine proglasena je pjevacicom godine na vise od 50 radio postaja, a istom titulom proglasavaju je i tiskovni mediji medu kojima je i "Vecernji list" koji joj dodjeljuje nagradu "Vecernjakova ruza".
Po glasovima radio, TV i tiskovnih medija proglasena je dvije godine uzastopce pjevacicom godine.

U prosle tri godine odrzala je preko 350 koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini te u Svicarskoj i Njemackoj.

U prosincu 1999. godine izdaje svoj treci samostalni album pod nazivom "I po svjetlu i po mraku" koji je prodan u vise od 45.000 primjeraka u nepunih mjesec dana za što je Danijeli urucena zlatna ploca.

Danijela vec godinama uspjesno suradjuje sa salonom mode Banovec, koji su joj do sada radili sve bitnije toalete. Svi zainteresirani se mogu javiti u salon na broj telefona:
01 / 45 50 989

Nedavno sam odrzala koncert u Karlovcu i na poklon dobila ovu pjesmu. Mene je toliko dirnula svojom jednostavnoscu i iskrenoscu da sam odlucila podijeliti je sa svima Vama koji posjecujete moju stranicu. Hvala na ljubavi. Danijela
crorec



DANIJELA MARTINOVIĆ



- rođena je 15. srpnja 1971. u Splitu

- horoskopski znak: Rak

- nadimci: Tičica, Zvončica, Štrumfeta

- u Sloveniji i Makedoniji je najtraženiji hrvatski izvođač

- u Hrvatskoj je više puta proglašavana pjevačicom godine i dobitnica je „Večernjakove ruže“

- počela je pjevati sa 14 godina u bendu crkve Sv.Dominika

- nakon prvih uspjeha počela je nastupati s grupama „Ljetno doba“ i „Delfini“

- s 19 godina zamijenila je Ljiljanu Nikolovsku te postala pjevačica grupe „Magazin“ u kojoj se zadržala šest i pol godina

- dva puta je nastupala na Eurosongu, jednom s „Magazinom“ kada su s pjesmom „Nostalgija“ osvojili 5. mjesto i jednom samostalno kada je s pjesmom „Neka mi ne svane“ (1998. godine) osvojila 4. mjesto

- objavila je četiri samostalna albuma: prvi album „Zovem te ja“ prodan je u 70.000 primjeraka, a drugi album „To malo ljubavi“ u 100.000 primjeraka.

- nedavno je snimila spot za pjesmu „Gdje mi je bila pamet“ u kojem ima novi sexy look

- pjesma „Gdje mi je pamet bila“ je singl kojim najvljuje svoj novi samostalni album „Oaza“

- nedavno je snimila i božićni CD „Božić s Danijelom“ čiji prihod ide u dobrotvorne svrhe, za djecu onkološkog odjela zagrebačke bolnice u Klaićevoj ulici.

- Lansirala je i vlastitu modnu kolekciju za djecu „DAMA“

- taj posao doživljava kao hobi koji ju neizmjerno veseli. Najdraža joj je linija “laku noć“ - pidžamice na kojima su izvezene molitve za laku noć
- Danijela je temperamentna, bučna i zna lupiti šakom o stol, u životu sve rješava šarmom…

- mana: "Što na umu, to na drumu."

- vrlina: uvijek je dobre volje

- omiljeno jelo: Čokolino

- omiljeno piće: crno vino

- pjevač: Oliver

- pjevačica: Celine Dion

- omiljeni film: „Hrabro srce“

- najromantičniji grad: Pariz

- neispunjena želja: put oko svijeta

OBITELJ:

- odrasle su u siromašnoj, ali sretnoj i složnoj obitelji

- imaju dva brata: stariji brat Denis svira bubnjeve u bendu Doris Dragović, mlađi brat Ivan je pomorac

- kada su bile male roditelji su unajmili komad zemlje u okolici Splita koji su zajedno obrađivali i uzgajali povrće. Danijela je s majkom na splitskoj pijaci prodavala salatu i povrće. Ponosi se tim poslom, jer nijedan pošten posao nije sramotan ni manje vrijedan. Uzgajajući povrće, zaljubila se u prirodu.

- dom im je svetinja
zivot_sa_stilom

Post je objavljen 09.07.2006. u 09:10 sati.