Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/furuna

Marketing

ŠTO ZNAMO ILI NE ZNAMO O SEBI?

Ljudi moji, nema me, znam, ali toliko imam posla da je to ludo. Danas sam konačno završila sve što sam zapustila u vrtu. Prvo je padala kiša skoro cijeli tjedan, pa sam onda imala "luđački" tjedan na poslu, tako da mi je vrt izgledao kao đungla. Sad kad sam sve što ne valja počupala sad je kao u raju -DIVOTA JEDNA!!Obožavam to raditi - ne smeta mi ni vručina- to je i inače moje vrijeme. Ja ne volim hladnoću i debelo oblačenje, ovo sada je divota.

Da li zaista sve znamo o sebi ? Možda još uvijek ima pitanja na koja neznamo odgovor. Da se poigramo sa nekim pitanjima, jedan čovjek možda nezna sve, ali zato su tu razna mišljenja i kroz to naučimo puno toga.
Pa da počnemo!
Ako je dijete ljevak, je li poželjno da ga roditelji primoravaju da se služi desnom rukom?

images
Ne! Budući da se cijela naša civilizacija na neki način zasniva na dešnjaštvu( čemu su podešeni strojevi, način pisanja, prometna pravila itd.) mnogi drže da ljevake treba"liječiti". Međutim, utrđeno je da takvo" liječenje" ne samo da nije efikasno( jer ljevaci ostaju ljevaci) već može izazvati i živčane poremećaje. Ljevaštvo ima neke svoje duboke uzroke koji još nisu istraženi, ali da su ti uzroci zaista duboki, vidi se i po tome što se služenje lijevom rukom većinom javlja kao nasljedna osobina( ako su otac i majka ljevaci, u 6 do 8 sliučajeva sigurno je da će i dijete biti ljevak.)

Moj muž piše desnom rukom ali i nož i čekić drži lijevom- što znači da večinu poslova obavlja lijevom rukom. Ja mislim da je to velika prednost jer može raditi i lijevom i desnom, dok meni lijeva bez desne naprosto smeta. Ništa ne mogu raditi samo lijevom rukom!

Post je objavljen 07.07.2006. u 21:10 sati.