Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/cvijetak

Marketing

Studirati u nas

Već danima razmišljam o tome kako bi nam "lijepa naša" bila daleko ljepša kad bismo svi samo obavljali svoj posao pošteno. Čekam ja jučer na fakultetu u redu za konzultacije. Umjesto u jedanaest profesor se pojavi oko POLA DVA, nije jadan mogao prije,sastančio je, a očito mu nije sinulo da nas dvadesetak budala STOJIMO u uparenom hodniku jer drugog izbora nemamo. Kako nemamo? Pa tako, konzultacije su mu jednom tjedno, sljedeći tjedan je zadnji tjedan na faksu, poslije su godišnji odmori, a gle čuda - sljedeći je tjedan i prijemni ispit pa konzultacija neće biti.
Treba li reći da nas na vratima nije dočekao papirić sa obavijesti da će dotični kasniti, da tajnice koja bi nešto o tome eventualno mogla znati nije bilo (iako joj je radno vrijeme "sa studentima"), a da se i dekan povremeno priušti slične stvari pa ga, ni da smo slučaj prijavili, ovo ne bi diralo.
I nije prvi put da su me na faksu ovako naljutili. Koliko se samo puta dogodilo da profesori u vrijeme svojih redovnih konzultacija, dakle kad bi trebali biti svojim studentima na raspolaganju, drže ispit i u kabinetu su samo ako tamo drže usmeni. Kakva Europa, nas ne bi ni u savez s Rumunjskom primili...
I onda još kažu da bi visoku školu u nas trebalo plaćati - pa tko bi normalan platio da dođe na predavanje,a u dvorani nema mjesta ni za stajati, o sjedenju neću ni pričati - to luksuzno mjesto dobiju samo oni koji dođu pola sata ranije i uspješno se prolaktaju dok grupa iz termina prije pokušava na ista vrata izaći.
Da, dobro ste shvatili, više ne volim svoj fakultet ....Post je objavljen 06.07.2006. u 13:38 sati.